Politika i gospodarstvo 01.08.2016. 12:01. Zadnja izmjena: 01.08.2016. 12:09.

Pomak na političkoj sceni

Međimurski ogranak HSP AS-a prešao u HSP!

Kako pravaštvo ne bi nestalo s međimurske političke scene, svi članovi HSP AS-a iz Međimurja odlučili su svoj politički rad nastaviti u najstarijoj pravaškoj stranci u Hrvatskoj, to je Hrvatska stranka prava, rekao je Goran Rohaček, povjerenik HSP-a za Međimurje na konferenciji za novinare održanoj povodom prelaska.

Vodstvo HSP AS-a podleglo je iskušenju sinekura, fotelja i pozicija, što je protiv svih načela pravaštva, a svelo stranku na podružnicu i glasnogovornicu HDZ-a, također protiv svih pravaških načela, rekao je Rohaček.

Od dvjestotinjak članova dosadašnjeg ogranka, sedamdesetak je već je zatražilo nove iskaznice, ostali će to učiniti sljedećih tjedana, dodao je. Odluke o istupanju iz HSP AS-a i pristupanju HSP-u donijete su na tijelima ogranka jedinstveno, svi su se složili i oko ocjene stanja i oko toga što treba učiniti.

Čestitajući međimurskim pravašima ulazak u HSP, predsjednik stranke Daniel Srb je rekao da se političkim inženjeringom nastoji stvoriti dojam da u Hrvatskoj ima niz pravaških stranaka, ali istina je da je to samo jedna, to je HSP. To nosi i odgovornost predstavljanja pravaša na izborima, zato HSP za izvanredne parlamentarne izbore dogovara koaliciju srodnih stranaka pod imenom "Pomak", rekao je.

U njoj će sudjelovati i HČSP i Obiteljska stranka, a možda i neke druge, poput Hrasta, razgovori još nisu zaključeni. Istaknuo je da je spreman odustati od toga da on bude na listi, ako se na to odluče i drugi, Anto Đapić, Pero Ćorić i Ivan Tepeš, odnosno ako se svi slože da je time ispunjen uvjet da svi pravaši imaju zajedničku listu.

Na HSP-ovoj listi će svakako biti istaknutih javnih ličnosti, rekao je. Ulazak u stranku pravašima iz Međimurja čestitali su i dopredsjednik Zvonko Mlakić, glavna tajnica Mirela Bušljeta Felc te članovi predsjedništva Josip Marčun i Drago Marković.