Politika i gospodarstvo 03.12.2016. 09:48.

Općinsko vijeće Belice

Novi proračun premašuje jedanaest milijuna kuna

Na sjednici Općinskog vijeća Belice vijećnici su raspravljali o prijedlogu proračuna za iduću godinu. Načelnik Zvonimir Taradi u uvodu je kratko objasnio kako s donošenjem proračuna ne treba žuriti zbog novog poreznog zakona, a praksa je ionako da se proračun za iduću godinu donosi sredinom prosinca.

Kako bi u izradi proračuna svojim prijedlozima mogli sudjelovati svi, Općina je pripremila i vodič kroz proračun, koji će, zajedno sa samim prijedlogom, biti dostupan na internetskim stranicama Općine. Nakon što prouče do sada planirane stavke, mještani do kraja studenog mogu dati svoje prijedloge o kojima će, prije donošenja novog proračuna, vijećnici još jednom raspravljati.

Za 2017. godinu predložen je proračun od 11,038.950 kuna, a načelnik Taradi smatra da je prijedlog ostvariv jer su sva planirana sredstva objektivna i realna.

S 31. listopadom izvršenje ovogodišnjeg proračuna iznosi 6,500.000 kuna, što znači da bismo do kraja godine došli do izvršenja od 7,000.000 kuna. Dakle, nedostajat će nam samo stavke koje nisu realizirane zbog neraspisivanja očekivanih mjera, a to su sredstva koja ćemo dobiti iduće godine te ćemo uz njih realizirati planirane projekte, zaključio je Taradi.