Politika i gospodarstvo 31.01.2017. 11:35. Zadnja izmjena: 31.01.2017. 11:39.

Zajedno na lokalne izbore

Potpisan sporazum između županijskih organizacija HRAST-a i HDS-a

U Čakovcu je potpisan sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore županijskih podružnica Hrasta pokreta za uspješnu Hrvatsku i Hrvatske demokršćanske stranke. Sporazum su potpisali mr. sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Hrasta za Međimursku županiju i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, i mr. sc. Franjo Cimerman, član velikog vijeća HDS-a i predsjedništva stranke za Međimursku županiju.

U razgovoru s novinarima razloge i nacionalni okvir sporazuma predstavili su i Ladislav Ilčić, prof., predsjednik Hrasta, i Branko Hrg, saborski zastupnik HDS-a i koordinator stranke za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Sazrelo je vrijeme sa da na području Međimurske županije pokrenemo stvaranje čvrste demokršćanske platforme, rekao je Šlezak. Branko Hrg je dodao da će ovaj sporazum, prvi takav, vjerojatno slijediti još neki u drugim županijama, čime će se povećati broj dužnosnika i vijećnika ovih stranaka širom Hrvatske. Dodao je da se priprema Zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave koji će im omogućiti, osobito općinama, da građanima osiguraju minimalne uvjete života i time zaustave demografsko osiromašenje Hrvatske.

Fokus našeg djelovanja je na društvu, dodao je Ilčić. Dok drugi u koalicije stupaju s kalkulatorom u ruci, ove dvije stranke su htjele suradnju postaviti na zdrave noge, rekao je Franjo Cimerman.