Politika i gospodarstvo 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 09:17.

Remont pruge Čakovec - Mursko Središće

U sklopu investicijskog ciklusa HŽ-a Infrastrukture te osuvremenjivanja pružne mreže, 11. rujna, počeli su radovi na remontu dionice Čakovec – Mursko Središće – državna granica u duljini od 6 km. Ti radovi obuhvaćaju kompletnu zamjenu kolosiječne rešetke (pragovi, tračnice) te rešetanje zastorne prizme.
Zadnji remont izveden je 1970. godine. Nakon zahvata maksimalna brzina vlakova na toj dionici bit će 60 km/h, dok je sada zbog dotrajalosti pruge brzina većim dijelom dionice ograničena na 20 km/h. Vrijednost radova koju izvode Pružne građevine d.o.o. iz Zagreba je 16 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti završeni do 1. prosinca 2013., odnosno do stupanja na snagu novoga voznog reda.
U sklopu radova sanirat će se i četiri željezničko - cestovna prijelaza. Na prijelazima Vratišinec, Brodec i Brezje bit će izvedena asfaltna podloga, a na prijelazu Gornji Kraljevec bit će stavljeno drveno popođe. Razina osiguranja prijelaza ostaje ista.
Za trajanja radova putnici će između Čakovca i Murskog Središća umjesto vlakovima povremeno biti prevoženi autobusima. Više informacija možete dobiti na kolodvorima te na internetskoj stranici http://www.hzinfra.hr/radovi-na-pruzi02.
Uprava HŽ Infrastrukture ispričava se putnicima zbog eventualnih poteškoća koje će imati na putovanjima zbog posebne regulacije prometa tijekom remonta te moli sve korisnike željezničkih usluga za razumijevanje jer radovi se izvode da biste putovali udobnije, brže i sigurnije.

Izvor: 3047