Politika i gospodarstvo 26.07.2016. 10:50. Zadnja izmjena: 26.07.2016. 11:00.

Pronatalitetna politika

Rukovodstvo Općine Donja Dubrava uručilo novčane darove novopečenim roditeljima

Lijepo i ugodno je bilo u četvrtak, 21. srpnja čuti dječji plač u općinskoj vijećnici Donje Dubrave. Čuo se s naručja njihovih roditelja koji su s njima došli na prijem koji su za njih priredili općinski načelnik Dražen Miser, njegov zamjenik Darko Mikulan i predsjednik OV- a Zlatko Haramija.

Pozvali su one koji su tijekom prvog polugodišta ove godine dobili prinove u svojim obiteljima kako bi im uručili novčane darove od 2.000 kuna koje Općina dodjeljuje roditeljima novorođenčadi. Po posebnom dijelu pravilnika o nagrađivanju, obitelj Avdović dobila novčani dar od 3.000 kuna jer im se rodilo treće dijete i tako će dobivati narednih pet godina. Treći dio dara od 3.000 kuna za takav slučaj dobila je obitelj Bogomolec. U tom periodu u Donju Dubravu došla su i dva para blizanaca čiji su roditelji Mirjana i Tomislav Žinić (s blizancima Kiarom i Sebastijanom) te Ana i Mario Brljak (sa svojim blizancima Dorom i Ivom).

O pronatalitetnoj politici bilo je riječi i na nedavnoj svečanoj sjednici OV-a Donje Dubrave kad je Darko Horvat, inače tehnički ministar obrta i poduzetništva u Vladi RH, pozvao mlade ljude da ostanu u mjestu jer je ono po mjeri svakog čovjeka.

Novi pravilnik o nagrađivanju roditelja novorođenčadi inicirao je Mario Mikulan, bivši vijećnik iz redova laburista.