Politika i gospodarstvo 20.04.2018. 23:43. Zadnja izmjena: 20.04.2018. 23:43.

Vratišinec

Zašto je Katarina Kukovec nepoželjna u Komisiji za kulturu?

Naizgled formalna odluka o imenovanju novog člana Komisije za kulturu Općine Vratišinec rasplamsala je strasti među vijećnicima na zadnjoj sjednici.

Na mjesto predsjednika Komisije umjesto Marija Šarića, bivšeg predsjednika Kulturo-umjetničkog društva dr. Vinko Žganec iz Vratišinca koji je dao ostavku na sve funkcije, Komisija za izbor i imenovanja izabrala je novopečenog predsjednika KUD-a Dražena Mikolaja. Damir Perhoč je u ime Kluba vijećnika SDP-a komentirao da su vladajući i ovaj puta pokazali da je suradnja koju su spominali na početku mandata ostala tek mrtvo slovo na papiru. - Zašto nije prihvaćen naš prijedlog da Katarina Kukovec, predsjednica Mještovitog pjevačkog zbora dr. Vinko Žganec (i SDP-ova vijećnica), postane članica Komsije?, upitao je. Vratišinečki načelnik objasnio je da Komsija broji tri člana te da svako kulturno društvo – Zbor, Društvo žena Gornji Kraljevec i KUD – ima svog predstavnika. Najjednostavnije je, kaže, bilo da novi predsjednik KUD-a preuzme funkciju.

- Ako već idete tom logikom onda ste uz predsjednika KUD-a i predsjednicu Društva žena Gornji Kraljevec Štefaniju Jambrošić, u Komisiju trebali uvrstiti i predsjednicu Zbora Katarinu Kukovec, a ne članicu Zbora Biserku Ratajec. Mi vam stalno pružamo ruku suradnje, ali nikada nam ne uzvraćate, poručila je predsjednica Kluba vijećnika SDP-a Biserka Tarandek načelniku Zdravku Mlinariću. Odluka je usvojena većinom glasova.