Politika i gospodarstvo 17.03.2017. 07:18. Zadnja izmjena: 17.03.2017. 07:54.

Predavanja i radionice

Žene aktivne u hrvatskoj lokalnoj i regionalnoj politici okupile se u Međimurju

Predavanjem i radionicom na temu „Osnaženog komuniciranja“ koju je održala Dijana Kobas Dešković, započeo je posjet više od 20 žena aktivnih u hrvatskoj lokalnoj i regionalnoj politici Međimurju. Nakon Primorsko – goranske, domaćin 2. panela je Međimurska županija, koja je u dva dana pripremila niz aktivnosti za svoje gošće, s ciljem stavljanja u fokus političarki, kako bi uoči lokalnih izbora bile hrabrije i kandidirale se za izvršne funkcije u svojim općinama, gradovima i županijama. Projekt je inicijativa Hrvatske zajednice županija, koordinatora za popularizaciju Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini, dok je domaćin u Međimurju zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. 

Neverbalna komunikacija, verbalna komunikacija, mentorstvo između kolegica, „žena ženi nije vuk“, podrška, odnos žena i muškaraca u politici, samo su neke od tema diskusije o kojima se raspravljalo tijekom uvodnog predavanja. Nakon edukativne radionice i predavanja, žene aktivne u lokalnoj politici, svoje druženje nastavile su prijemom kod župana Međimurske županije Matije Posavca, a njemu se pridružio i potpredsjednik Vlade, ministar uprave Republike Hrvatske Ivan Kovačić.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin kao predstavnica Hrvatske zajednice županija, ali i kao jedna od panelistica u Svetom Martinu na Muri, istaknula je važnost žena u politici Položaj žena, stereotipi s kojima se susreću u profesionalnom i privatnom životu, što je potrebno za napredak te kako uloviti korak sa zemljama koje nemaju problem sa zastupljenošću žena kako u lokalnoj, tako i u regionalnoj politici, samo su neke od tema panel rasprave. Sudionice panela bit će zamjenica međimurskog župana Herman, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Kusin, zamjenica gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije Tajana Broz te bivša predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor.