Pozornica 09.10.2016. 22:18. Zadnja izmjena: 07.11.2016. 09:47.

Novo zlato

Gradski pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca još jednom najbolji!

Nakon što smo pisali kako su iz Osijeka donijeli dva zlata te kako putuju u Rovinj, Gradski pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca pod ravnanjem maestre Senke Bašek - Šamec ni ovaj put nije razočarao. Naime, iz još uvijek prilično sunčane Istre vratili su se bogatiji za još jedno prvo mjesto, još jedno zlato koje će krasiti ionako pune police nagrada.

Podsjetimo, 8. i 9. listopada u Rovinju je održan 49. Susret hrvatskih pjevačkih zborova. Prvi, natjecateljski dio koji se održavao u subotu u Koncertnoj dvorani Adris započeo je u 17 sati. Zbor Slavenski nastupao je posljednji prije gostiju iz Slovenije, Akademskog pevskog zbora Maribor. Predstavili su se skladbama Orlanda di Lassa (Matona mia cara), Josipa Štolcera Slavenskog (Slepačka) te Pjotra Iljiča Čajkovskog (Svyati bože).

Drugi dio bio je revijalnog karaktera te se održavao u bivšoj tvornici duhana Rovinj u nedjelju od 11 sati. U ovom dijelu JŠS je izveo skladbu istoimenog autora, O, jesenske duge noći te Blago onom tko te ima poznatoj prema izvedbi Tonyja Cetinskog.

Organizator susreta bio je Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Maistra d.d. i Hrvatskim društvom skladatelja.

Snimka skladbe Precious Lord u izvedbi GPZ JŠS sa 46. Susreta

Djelić atmosfere iz Rovinja doživite kroz fotogaleriju Danka Žnidara