Kultura i prosvjeta 08.04.2016. 20:36. Zadnja izmjena: 08.04.2016. 20:47.

Otvoren je MESAP Libar

Besplatan ulaz za posjetitelje sajma knjiga u Nedelišću

U petak 8. travnja u dvorani MESAP-a u Nedelišću otvoren je Deveti sajam knjiga Libar. Prvi dan sajmovanja obilježio je dolazak oko tisuću međimurskih školaraca. Uživali su u predstavama i razgledali izložene knjige, a oni mlađi i slikovnice.

Sajam se nastavlja u subotu i nedjelju. U subotu radno mu je vrijeme od 10 do 19 sati, a u nedjelju od 10 do 18 sati. Ono najvažnije, ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Prema najavama organizatora, u subotu između 13,30 i 14,30 sati na sajmu će nastupiti Mažoretkinje Nedelišća i Kulturno umjetnička udruga Seljačka Sloga iz Nedelišća. Od 15 sati na rasporedu je predstava "Euri, euri" u izvedbi KUD-a Veseli Međimurci.

U nedjelju od 10,30 do 12 sati bit će održane dječje predstave "Cvjetna serenada iz klaunovog grada" i "Od unuka do djeda - obiteljska abeceda". Između 13,30 i 15 sati nastupat će srednjoškolci sa županijskog LiDraNa. U 15 sati na rasporedu je predstava "A kaj ja tu morem" KUD-a Katruže iz Ivanovca.

- Iz sadržaja izdvajamo školsku obrazovnu literaturu, dječju literaturu, beletristiku, stručnu literaturu i knjige za vaš hobi. Ponuda sajma je proširena učilima, informatičkom opremom, audio i video tehnikom, glazbenim instrumentima i opremom te uređajima i priborom za grafičku industriju. Očekuju vas prezentacije i nastupi pisaca i nakladnika, stručni skupovi, kazališne predstave te slikari i kipari iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter, uz vrlo povoljne cijene knjiga - kažu organizatori.