Kultura i prosvjeta 11.09.2018. 13:53. Zadnja izmjena: 11.09.2018. 13:54.

Bit će svega!

Centar za kulturu Čakovec: Što donosi jesenska sezona?

Na konferenciji za medije u petak, 7. rujna ravnatelj Centra za kulturu Čakovec Ladislav Varga i voditelji djelatnosti Marina Oksoruš i Romano Bogdan predstavili su programe nove sezone čakovečkog CZK-a. Ove jeseni posjetitelje očekuje pregršt zanimljivih sadržaja koji će poslužiti kao uvod u 50. obljetnicu Tribine Čakovec četvrtkom koja iduće godine obilježava ovu značajnu obljetnicu. Tribina donosi šest kazališnih komada, tri koncerta i tri filma, a otvara ju Hrvatsko narodno kazalište Zagreb predstavom Tko pjeva, zlo ne misli 27. rujna. Među zvučnijim naslovima Tribine ČČ je film cijenjenog hrvatskog režisera Vinka Brešana Koja je ovo država koji će se prikazivati 13. prosinca, na Danima smijeha od 6. do 8. prosinca čakovečku publiku nasmijavat će Kerekesh Teatar i Luda kuća, a od glazbenih poslastica ističu se Matija Dedić Trio i Davor Križaić. Uz izložbu Plakati starih hrvatskih filmova koja je otvorena do 24. rujna, na rasporedu su 3. Međunarodna izložba karikatura izložba i izložba radova studenata Umjetničke akademije, dok će u studenom i listopadu svoje radove izložiti domaći autori – u studenom izlaže Čakovčanin Željko Lesar, a u prosincu Zlatko Kauzlarić-Atač iz Koprivnice.

I ove sezone nastavljaja se program Jazz srijede čija je okosnica Jazz fair 22. i 23. studenog, Kino za mlade donosi tri filmska naslova, a kreće i nova sezona filmova za vrtićance i osnovnoškolce.

Jesen će biti dinamična i za Kazališnu družinu Pinklec koja u nedjelju, 16. rujan s početkom u 16 sati ima premijeru nove prestave Robinson Crusoe ili o samoći. Glavnu ulogu u predstavi namijenjenoj učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima tumači Bruno Kontrec. Iduća premijera na rasporedu je 7. listopada. Riječ je o lutkarskoj predstavi za djecu Imaginarni prijatelj koju će Pinkleci postaviti na scenu u koprodukciji s Umjetničkom organizacijom GLLUGL iz Varaždina. Od 15. do 19. listopada Čakovec će biti domaćin 21. susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ.

Bruno Kontrec tumači glavnu ulogu u predstavi Robinson Crusioe ili o samoći