Kultura i prosvjeta 20.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, članovi Društva, a i svi zainteresirani su od 11. do 14. lipnja sudjelovali u IV. Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom u Međugorju. U ovogodišnjem hodočašću sudjelovalo je više od 1700 hodočasnika iz devet zemalja Europe, te se smatra najbrojnijim do sad. Glavni organizator je Udruga Susret iz Čitluka u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i Majčinim selom. 


U MOLITVI, LJUBAVI I ŽRTVI je snaga - poruke su ovog hodočašća, a budući da osobama s invaliditetom svaki novi dan predstavlja novu prepreku, u tim naočigled jednostavnim, ali snažnim porukama pronalaze motivaciju za suočavanje sa svakodnevnim izazovima. Nakon okupljanja svih hodočasnika, u petak, u jutarnjim satima na vanjskom oltaru crkve je uslijedilo njihovo predstavljanje i službeno otvorenje bogatog programa IV. Međunarodnog hodočašća osoba s invaliditetom. Naše Društvo distrofičara predstavila je predsjednica Miljenka Radović, mag.iur. i Klaudija Kozol koja je za tu prigodu napisala dirljivu pjesmu i tako na jedan poseban način predstavila Društvo. U poslijepodnevnim satima, oni pokretni su se uputili na brdo Križevac gdje su prisustvovali Svetoj misi i molitvama krunice dok je za ostale bio organiziran prijevoz u Majčino selo i sudjelovanje u glazbenim radionicama te molitvi Križnog puta za osobe s invaliditetom.


Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize je drugu godinu za redom organiziralo hodočašće u Međugorje te će nastojati da postane tradicionalan. 

Izvor: 3138