Kultura i prosvjeta 10.03.2017. 07:32. Zadnja izmjena: 10.03.2017. 07:39.

Besplatno

Hrvatska crnohumorna drama Jedno ubojstvo za van večeras u Centru za kulturu

Večeras (10. ožujak) u Centru za kulturu Čakovec pretpremijerno će se prikazati film Jedno ubojstvo za van, hrvatska crnohumorna drama, trash komedija.

Režija i scenarij: Luka Duvančić

Glume: Igor Baksa, Tajna Peršić, Marija Kohn, Marin Bukvić, Marina Stanger, Nikša Marinović, Željko Zebić, Matej Račić, Igor Pacalos, Pero Juričić, Lovro Preprotnik, Ena Begović, Neven Aljinović Tot

Riječ je o prvom dugometražnom filmu  Autonomnog kulturnog centra koji je proizveden u Filmskoj radionici Medika, programu pokrenutom 2009. godine u sklopu Attackove tvornice. Cilj programa je omogućiti mladim zaljubljenicima u film da u suradnji s profesionalcima ostvare prvo praktično filmsko iskustvo.

„Baksa u filmu tumači smotanog učitelja zemljopisa, Kazimira, kojem u posljednje vrijeme ne cvatu ruže: ostavila ga je supruga Sanja, dobio je otkaz na poslu, računi za režije se gomilaju, zima je oštra a budućnost neizvjesna. Na izmaku snaga, Kazimir zasniva zločinački plan u kome će mu pomoći njegova neurotična sestra Tamara“, stoji u najavi Jednog ubojstva za van.

  • BESPLATNE ulaznice podižu se na blagajni Centra za kulturu Čakovec.