Kultura i prosvjeta 11.01.2016. 11:28. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Crkva svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu

Komorni zbor Ivan Filipović iz Zagreba održao Božićni koncert

U nedjelju 10. siječnja u večernjim satima, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, održan je koncert Komornog zbora Ivan Filipović iz Zagreba.

Božićni koncert tradicijskih napjeva autorski je projekt Nikole Sebastiana Jambrošića, a cilj je promocija zborske glazbe, međimurske narodne baštine i nasljedstva pučkog pjesnika Florijana Andrašeca iz Dekanovca. 


Komorni zbor Ivan Filipović osnovan je 1998. godine i jedan je od najboljih amaterskih a cappella sastava u Hrvatskoj, a na jučerašnjem koncertu pod dirigentskom palicom Gorana Jerkovića i orguljašku pratnju Milana Hibšera, uz niz stranih obrada zbor je praizveo i Što se ono dogodi Blaženka Juračića na riječi i napjev Florijana Andrašeca. Organizator i pokrovitelj koncerta bila je Općina Dekanovec, a suorganizatori Ministarstvo kulture, Međimurska županija, ZajednicaHKUU Međimurske županije i Župa sv. Antuna Padovanskog.

Na kraju sjajne priredbe, okupljenoj publici obratili su se načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović i župan Matija Posavec.