Kultura i prosvjeta 04.04.2016. 12:40. Zadnja izmjena: 04.04.2016. 13:12.

Pomoć udruzi Kosa ljubavi

Međimurski maturanti organiziraju humanitarnu akciju Budi moja zlatokosa

Maturanti Graditeljske, Gospodarske škole i Gimnazije Josipa Slavenskog (Čakovec) organiziraju humanitarnu akciju "Budi moja zlatokosa" kao pomoć udruzi ''Kosa ljubavi''. Udruga se bavi prikupljanjem donacija kose i financijskih sredstava za izradu vlasulja za djecu oboljelu od malignih i autoimunih bolesti. Humanitarna akcija maturanata održat će se u subotu 9. travnja na Trgu Republike, ispred Centra za kulturu od 9 do 16 sati.

Samim dolaskom svatko može pružiti podršku oboljelima i njihovim obiteljima, a u sklopu akcije može se kupiti kolačić od gimnazijalaca ili hrabro sjesti na stolicu gdje će umjetnici iz Graditeljske škole zainteresirane oslikati tehnikom body i face paintinga. Ako odlučite donirati kosu, budući frizeri iz Gospodarske škole (maturanti) te profesionalni frizeri s osmijehom će je ošišati. Volontiranjem će tako pridonijeti ovom plemenitom cilju. Kosa mora biti duga minimalno 20 cm, može biti bojana, ali ne previše oštećena. Za najmlađe će se u sklopu humanitarne akcije od 11 i 30 sati održati i besplatna origami radionica.

U akciji mogu sudjelovati svi ljudi dobre volje, odrasli i djeca spremni pomoći onima kojima je najpotrebnije. Svi prihodi prikupljeni tijekom akcije u potpunosti će biti donirani udruzi "Kosa ljubavi".

Svoj dolazak možete potvrditi ovdje.

O donaciji kose pisali smo i ovdje.

 

Izvor: Barbara Delladio