Kultura i prosvjeta 08.01.2018. 16:47. Zadnja izmjena: 08.01.2018. 16:50.

Ples i pjesma

Odjeknula pjesma Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri u čast

Vrata današnje školske zgrade Osnovne škole Sveti Martin na Muri otvorena su 1987. godine. Od tada je prošlo već trideset godina i tijekom tog perioda su kroz školu prošle mnoge generacije učenika, mnogi djelatnici odradili svoj radni vijek i otišli u zasluženu mirovinu, postignuti su mnogi odlični rezultati na natjecanjima, usvojena nova znanja i vještine, sklopljena su prijateljstva i stvorene lijepe uspomene. Od prvog ravnatelja Nikole Jambrovića, na toj su se funkciji izmijenili Ivan Brodar, Marija Horvat, Mirjana Bregović, Tomislav Paljak, dok je trenutno vršiteljica dužnosti ravnatelja Petra Novinščak.

Ovogodišnja priredba povodom božićnih blagdana, održana 22. prosinca, bila je prilika da se proslavi trideseta godišnjica otvaranja školske zgrade. Pred mnoštvom publike svojim su se nastupima u najboljem svijetlu pokazali učenici koji su se marljivo pripremali za nastupe . Prigodnim božićnim pjesmama svečanost su uveličali članovi malog školskog zbora kojeg čine učenici od prvog do četvrtog razreda pod vodstvom Mirjane Bregović i velikog školskog zbora učenika od petog do osmog razreda pod vodstvom Stjepana Horvata. Glumačko i recitatorsko umijeće pokazali su učenici dramske grupe koju vodi Anđelka Klemenčić i učenici recitatorske grupe koje za nastupe priprema Spomenka Vincek.

Da se u školi njeguje i kulturna baština dokazali su učenici folklorne grupe koju vodi Valentina Bogdan. Kadrovi iz kratkog filma o školi kojega su snimili učenici novinarske grupe pod mentorstvom Sanje Vebarić, mnoge su podsjetili na školske dane, a svi zainteresirani su mogli izabrati i po povoljnim cijenama kupiti neki od ukrasnih predmeta koje su izradili članovi učeničke zadruge koju vodi Ksenija Perčić. -Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba, zaključili su na kraju priredbe učenici, a glasnim pljeskom potvrdila prisutna publika.