Kultura i prosvjeta 20.03.2018. 08:56. Zadnja izmjena: 20.03.2018. 09:12.

Priredba

Pogram Udruge žena Stanetinec povodom Međunarodnog dana žena

Udruga žena Stanetinec je po deveti puta organizirala prigodan program povodom Međunarodnog dana žena. Dvjestotinjak posjetitelja koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme tog nedjeljnog popodneva zdušno je pljeskom nagrađivalo svaku izvedbu sudionika programa. Organizatorice su osmislile program prožet pjesmom, igrokazima i dramom. Na otvorenju su nastupile članice udruge s dvije pjesme i pokazale  svoje vokalne mogućnosti na kojima bi im mnogi pozavidjeli. Nakon njih djeca područne  škole Stanetinec upriličila su igrokaz „Deda i repa“ koji je na kraju zaokružila Anamarija Valentić otpjevavši prigodnu pjesmu. Luka i Tin Žižek su dvije pjesme odsvirali na harmonici i gitari. Nakon njih su članice UŽ Stanetinec izvele dramu Stjepana Škvorca „Ljubav, mržnja,pohlepa“ koju su uvježbale za tu prigodu. 

August Dvanajščak je sve prisutne počastio sa dvije svoje pjesme, a nakon njega je gost iznenađenja Nenad Jurković otpjevao nekoliko svojih pjesama. Tamburaši KUD-a Sveti Jeronim iz Štrigove svojim su izvedbama podigli temperaturu u dvorani. Kao šećer na kraju po treći put su na pozornicu izašle su članice UŽ Stanetinec i još jednom sve prisutne raznježile svojim dražesnim izvedbama dviju pjesama. Dva je sata programa prošlo u trenu. Na kraju programa sve su prisutne počastile kolačima i osvježavajućim napitcima.

Udruga žena Stanetinec od ove je godine članica ZKUUMŽ te će od iduće godine svoja umijeća u pjevanju i glumi pokazati i na županijskim smotrama i ravnopravno konkurirati  za odlazak na državne susrete pa će time i njihov trud biti zapaženiji i izvan skromne sredine za koju pripremaju svoje programe.

Izvor: fo