Kultura i prosvjeta 14.03.2016. 14:23. Zadnja izmjena: 15.03.2016. 14:02.

U suradnji s Narodnim radijem

Školi u Pribislavcu HEP donirao 5 računala u okviru akcije „Za naše male genijalce“

U okviru akcije nazvane „Za naše male genijalce“ koju provodi u suradnji s Narodnim radijem Hrvatska elektroprivreda donirala je Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Pribislavec 5 osobnih računala. Primopredaja je uz prigodnu svečanost obavljena prošli ponedjeljak. Donacija je dobivena zahvaljujući školskoj Foto grupi – učenicima šestog razreda Maji Gašparlin, Ani Lesar, Anji Šmitran i Leoni Vadlja te njihovoj mentorici Miroslavi Novak koja je izradila video rad i poslala ga na HEP-ov natječaj. 

"Izrada video filma bio i jedan od uvjeta akcije koja se provodi drugu godinu za redom, dok je drugi bio najveći broj učenika po računalu. Škola u Pribislavcu javila se drugu godinu zaredom i sada su prošli što mi je izuzetno drago. Ukupno je HEP donirao 35 računala 9 škola diljem Hrvatske.", kazala je direktorica Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju HEP-a Vlatka Kamenić-Jagodić

"Ugodno me iznenadila već i sama ideja učenika i njihove vrijedne učiteljice Miroslave, a sve zajedno cijelu školu čini radosnom i ponosnom. Svaka donacija, svaki novčić školi je dobro došao, osobito ako se radi o opremi koja podiže kvalitetu nastave. Dosad smo imali 8 računala u informatičkoj učionici. U nju ćemo staviti novih 5, a starija rasporediti po svim našim učionicama.", istaknuo je ravnatelj škole Bruno Matotek dodavši da školi nedostaju i 3 projektora te se „preporučuju“ za nove donacije.