Najavljujemo 07.06.2016. 12:43. Zadnja izmjena: 07.06.2016. 12:44.

Od 10. do 13. lipnja

Magazin, Klapa Iskon i Dixieland Band na čakovečkom Jugu povodom Antunovskog proštenja

Od 10. do 13. lipnja čakovečki Jug bit će središte Međimurja. Naime, povodom Antunovskog proštenja, pripremljen je bogati zabavni i vjerski program. Njega su na konferenciji na novinare održanoj u prostorima župe Sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu u utorak, predstavili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog fra Tomislav Božiček te voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

U četverodnevnom programu pregršt je vjerskih, koncertnih i zabavnih sadržaja, a kako se radi o proštenju, neće nedostajati ni tradicionalne ponude, poput medenjaka i licitarskih srca.

„Ovo je treća godina za redom kako se Antunovsko proštenje organizira u suradnji Grada Čakovca, župe Sv. Antuna Padovanskog i Turističke zajednice Grada Čakovca. Program na čakovečki Jug iz godine u godinu privlači sve veći broj ljudi, a pripremljenim programom potrudili smo se da ovo bude najbolje Antunovo dosad“, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. U petak, prvog dana Proštenja nastupa grupa Magazin, u subotu Klapa Iskon, a u ponedjeljak Dixieland Band Čakovec. Koncerti su besplatni, a počinju u 20:30 sati.

Vjerski dio programa predstavio je župnik fra Tomislav Božiček. Svete mise u sklopu trodnevne duhovne obnove, predvodit će fra Bernardin Plantek s Trsata. Mise od petka do nedjelje počinju u 19 sati, a uoči početka molit će se krunica te davati ispovijed. Na sam blagdan zaštitnika župe, Sv. Antuna Padovanskog, u ponedjeljak 13. lipnja, Svete mise bit će u 7:00, 9:00 i 19:00 sati, a sama Svečana proštenjska misa na rasporedu je u 11:00 sati. Nju će također predvoditi fra Bernardin Plantek. Prema riječima župnika, povodom godine jubileja milosrđa, na samo proštenje, župna crkva Sv. Antuna Padovanskog , po odobrenju biskupa mons. Josipa Mrzljaka, bit će mjesto dobivanja jubilejskog oprosta.

Boška Ban Vlahek iz Turističke zajednice naglasila je da je i ova manifestacija iz godine u godinu postaje sve više turistički proizvod. Ove godine prijavljeno je 50-tak izlagača, za djecu dolazi luna-park, a javili su se i sponzori. Ban Vlahek najavila je i privremenu regulaciju prometa, te zamolila građane za razumijevanje.

Izvor: David Vugrinec