Pozornica 13.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

3D ISPIS, POKRETAČ NOVE INDUSTRIJSKE REVOLUCIJE, PREZENTIRAN U TICM-u

Tehnologija 3D ispisa danas se sve više koristi u mnogim aspektima života, od industrije i obrazovanja pa do umjetnosti i medicine. 3D „printanje“ danas je toliko prisutno u svim sferama ljudskog života da nije čudno „ispisati“ dio stroja, prototip novog proizvoda, suvenir ili čak pomoćne predmete u medicini poput proteze ili dijela ljudske kosti. 

 

Upravo iz tog razloga, u organizaciji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje i tvrtke 3D Porta d.o.o. iz Pribislavca, te uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, 6. studenog 2014. godine, u prostorima TICM-a, održano je dvosatno predavanje i radionica o tehnologiji 3D ispisa. Četrdesetak sudionika imalo je priliku upoznati osnove spomenutih tehnologija kroz teme kao što su: 3D pisači i njihovo korištenje, 3D modeliranje, priprema modela za 3D ispis, primjena tehnologije 3D ispisa u praksi, različite tehnologije 3D ispisa itd. 

 

Radionicu je vodio Vladimir Sever, vlasnik i direktor poduzeća 3D Porta d.o.o., koji je osim teoretskog dijela, polaznicima omogućio uvid iz prve ruke u proces samog ispisa objekata na dva 3D pisača koja su bila postavljena u multimedijalnoj dvorani TICM-a. Popularnost ove tematike dokazuje i činjenica da su polaznici i dugo nakon službenog završetka radionice postavljali pitanja te razgledavali mnoštvo ranije tiskanih objekata.  Ponukan time i činjenicom da ovakve radionice potiču kreativnost i maštu, TICM će i dalje biti aktivan u organizaciji sličnih edukacija.

Izvor: 3107