Pozornica 07.06.2017. 06:52.

Dani Peklenice.

Dramska sekcija KUD-a Mura - "Na smrtni postelji"

Nakon što više od deset godina Kulturno umjetničko društvo "Mura" Mursko Središće nije imalo aktivnu dramsku sekciju, na inicijativu entuzijasta Bojana Bračka i predsjednika KUD-a Slavka Bregovića s jeseni prošle godine revitaliziran je i kazališni amaterizam u KUD-u, a novokupljeni članovi družine glumaca amatera počeli su uvježbavati svoju prvu predstavu.

Odabrali su za svoj prvi nastup komediju Stjepana Škvorca "Na smrtni postelji", tipičnu međimursku grotesku vezanu uz obiteljske odnose kad je "herbija" u pitanju, a uz suglasanost autora osnovni tekst obogatili s nekoliko dodatnih likova. Predstavu režira (i glumi) Bojan Bračko, na sceni će uz njega biti vidljivi članovi glumačke družine Marina Rajf, Jelena Moharić, Mario Nerer, Štefanija Žganec, Štefica Hrastić, Roberta Barat, Melita Nađ i Josip Rob, uskočit će po potrebi u uloge i Denis Halas i Meri Tarandek, a od osnivanja glumačke družine fotografijom bilježi događanja Tin Tomanić.

Generalnu probu kazališni amateri imali su 29. svibnja, a krajem idućeg mjeseca, u nedjelju, 25. lipnja zakazana je premijera predstave u Peklenici u društvenom domu u 17 sati, u okviru manifestacije Dani Peklenice.