Pozornica 02.05.2016. 09:25. Zadnja izmjena: 02.05.2016. 09:31.

Glazbeno putovanje

HRT-ov spektakl Lijepom našom snimljen u Pleškovcu možete gledati 14.svibnja

Pred prepunom sportskom dvoranom u Pleškovcu u srijedu, 20. travnja održano je javno snimanje popularne HRT-ove emisije Lijepom našom, poznate kao glazbeno putovanje kroz Hrvatsku. Čast da bude domaćin po prvi puta pripala je Općini Sveti Juraj na Bregu koja se pobrinula da se međimurski kraj ostatku Hrvatske prikaže u najboljem svjetlu. Glazbeno-scenski doživljaj privukao je brojne gledatelje s područja općine, ali i šire, željne dobre glazbe, plesa i nekoliko minuta televizijskog etera, koji su više od tri sata uživali u međimurskoj popevki, folkloru i prikazu narodnih običaja kao i pregršt zabavnih sadržaja.

Na samom početku snimanja voditelj Branko Uvodić pozdravio je sve prisutne te iskazao zadovoljstvo što opet ima priliku posjetiti najljepši dio Hrvatske u kojem žive najvrjedniji ljudi i najbolji domaćini. S nekoliko riječi prisutnima se obratio zamjenik načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Damir Novak, a poznati voditelj potom je na pozornicu pozvao najvrjednijeg i najagilnijeg župana Matiju Posavca. "Međimurska gruda i međimurska zemljica odgojila je mnoge generacije i ostavila one najveće čovjekove vrijednosti – poštenje, solidarnost, zajedništvo i spoznaju da se samo vlastitim žuljevima može nešto stvoriti, istaknuo je župan predstavljajući najsjeverniji dio Hrvatske posebno poznat po marljivim i radišnim ljudima.

Da se Međimurje itekako ima čime ponositi pokazali su brojni međimurski izvođači i kulturno-umjetnička društva koji su gledatelje HRT-a upoznali s tradicijom ovog kraja, a koji su svojevrsni čuvari i čuvarice međimurske baštine. 

Razdragana publika više od tri sata veselo je pjevušila međimurske stihove i uživala u zvucima međimurske i zabavne glazbe dok su ih na pozornici zabavljali: KUU Zasadbreg, KUD Sveti Jeronim Štrigova, KUU Nedelišće, KUD Prelog, Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu, Muška vokalna skupina Sveti Juraj na Bregu, Vokalna skupina Zrinski, Danijel Kralj, Tamburaški sastav Kumovi, Nives Hažić, Gordana Lach, Željko Grahovec, Meri Šeparović, Vinski brati, Bojan Jambrošić, Vlado Kalember, Siniša Leopold, Tanja Žagar, Mladen Medek Gaga, Mejaši, Denis Dumančić, Ivica Pepelko, Gabrijela Hrženjak, Ivan Zak, Barabe, Jasmin Stavros, Učiteljice i Mirko Švenda Žiga

Snimka najgledanije emisija HRT-a Lijepom našom snimljena u Svetom Juraju na Bregu emitirala se na Prvom programu HRT-a na Dan Međimurske županije – 30. travnja, a repriza dva tjedna kasnije, 14. svibnja.