Pozornica 11.07.2019. 08:42. Zadnja izmjena: 11.07.2019. 08:43.

Prelog

Nezaboravna glazbena večer uz Četiri tenora i Filipa Hozjaka

- Bogami, bit će ovo večer za pamćenje, najavio je netom prije početka koncerta Četiri tenora u Prelogu Đani Stipaničev, i doista, nije pogriješio. Sedma Opera pod zvijezdama ugostila je četiri vrhunska glasa, glazbenika i zabavljača – Đanija Stipaničeva, Vladimira Garića, Marka Pecotića i najnovije kontinentalno pojačanje ekipi s mora, domaćeg priločkog dečka Filipa Hozjaka. Očekivano, sve su se stolice na središnjem preloškom Trgu popunile već pola sata prije početka koncerta, a i za stajaće se mjesto trebalo izboriti. S velikim je uzbuđenjem koncert očekivala publika, s još većim sam Filip.
- Mislim da bi svatko nastup u rodnome gradu jedva dočekao i jako mi je drago što smo uspjeli dogovoriti tako veliki koncert u Prelogu. Prije svega, jer moj grad zaslužuje ovakvo renomirano glazbeno ime kao što su Četiri tenora, a to ne kažem zato što ja pjevam s njima, nego zato što su dečki doista pjevači visokog nivoa, kazao je prije koncerta Filip, priznavši kako je kod kuće pritisak uvijek nešto veći.

Domino kocka

Život mu se u zadnjih godinu dana, kaže, okrenuo za 360 stupnjeva, na najbolji mogući način – zaredale su se uloge u mjuziklima, a u listopadu prošle godine kao četvrti je član upao među vrsne tenore. - Uklopio se fantastično, kao kocka domina u dobitnu kombinaciju! Izvrsno radi svoj posao, zbog čega je i odabran u postavu, a još je k tome dečko sjajnog kućnog odgoja i mlađahan je pa nam drastično snižava prosjek godina koji ja povećavam, našalio se Đani.

S Tenorima je Filip otpjevao već 20-tak koncerata. Samo dan prije Preloga nastupili su na spektakularnoj lokaciji vinkuranskog kamenoloma kraj Pule, no, nastup kod kuće ipak je nastup kod kuće. Danima je zbog koncerta u Prelogu Filip bio posebno uzbuđen i kolegama je govorio kako će koncert biti nešto posebno.

I doista, publika je dva i pol sata naježene kože uživala u vrhunskim izvedbama brojnih arija, kancona i evergrina, a nisu izostale ni autorske skladbe. Nastup su dodatno začinili finom dozom humora između pjesama, u čemu se najviše iskazao Splićanin Pecotić, a publika je kući otišla oduševljena, nahranjenih duša i glazbenih uspomena koje će još dugo nositi sa sobom.

Koncert su i ove godine organizirali Grad Prelog i tamošnji Turistička zajednica i Dom kulture, uz veliku pomoć Koncertnog ureda Varaždin.