Pozornica 13.05.2018. 09:20. Zadnja izmjena: 13.05.2018. 09:22.

Koncert

Srebrni pir Zbora "Josip Vrhovski" Nedelišće

Jubilarnim koncertom u dvorani NGC-a ATON Pjevački zbor "Josip Vrhovski" Nedelišće proslavio je niz obljetnica. Zbor je osnovan prije 20 godina, ovo su 15. glazbene svečanosti "Josip Vrhovski", prošlo je 35 godina od smrti poznatog mještanina Črečana čije ime ponosno nose, ove godine održane su 20. Večeri pjesme i plesa te nas iščekuje 20. po redu Božićni koncert! Zbor je osnovan 3. ožujka 1998. godine, na incijativu Nedelišćanina Franje Varge, koji je postao prvim predsjednikom. Ime je dobio po glazbenom pedagogu, skladatelju i dirigentu Josipu Vrhovskom. Predsjednica Zbora danas je Ivanka Novak, a umjetnički voditelj je prof. Branimir Magdalenić.

Osim domaćina, nastupili su gosti - PZ "Rudolf Rajter" Ivanec i PZ "Gimpl" Ravna Gora. Na kraju svečanosti svi zajedno, sa članovima Dječjeg pjevačkog zbora "Josip Vrhovski", izveli su pjesmu "Neka cijeli ovaj svijet".

Najsvečaniji trenutak večeri bilo je uručivanje zahvalnica Danici Novak, za 20 godina članstva, prof. Branimiru Magdaleniću, za 20 godina vođenja Zbora te Ljerki Tkalčec, za posebnu suradnju i pomoć u radu. Inače, dodijeljeno je više od 80 zahvalnica, svima koji su doprinijeli u stasanju i afirmaciji Zbora - među dobitnicima je i List Međimurje. Istaknut ćemo još da su zahvalnice za 15 godina članstva primili Zvonko Horvat, Ladislav Dania, Franjo Camplin, Vida Risek i Anita Magdalenić te za 10 godina Zlatko Gorski, Klara Kunčić, Branka Hederić, Ružica Sašek i Marinko Šego.