Pozornica 06.11.2016. 21:15. Zadnja izmjena: 07.11.2016. 10:22.

Državna smotra u Dugom Selu

Tamburaški sastav KUD-a Belica osvojio prvo mjesto

Nakon izrazito uspješne subote, međimurski kulturnjaci osvajali su prve nagrade i u nedjelju, 6. studenog. Naime, tamburaški sastav KUD-a Belica na 23. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava osvojio je prvu nagradu u kategoriji koncertnih sastava. 

Tamburaši KUD-a Belica ne djeluju samo kao pratnja folklornoj sekciji, već svoju kvalitetu dokazuju i na brojnim natjecanjima, festivalima i smotrama tamburaške glazbe. Mogu se na primjer. pohvaliti dvjema zlatnima i jednom srebrnom plaketom „Tambura Paje Kolarića“ koje su osvojili na Hrvatskom festivalu tamburaške glazbe u Osijeku, ali i brojnim drugim priznanjima i nagradama. 

Valja spomenuti i da je KUD Belica uz pomoć brojnih sponzora, prošle godine napravio veliki servis tambura koje je preporučio upravo žiri nakon županijske smotre. 

Iz Dugog Sela kraj Zagreba gdje je susret održan, javili su nam se Nikola Čeh, Alan Kolar, Ivica Horvatić, Tomica Braniša, Dejan Vibović, Jurica Magdalenić, Krešimir Šafarić, Dragan Dragović, Patricija Juračić, Karlo Čeh, Ivan Dokleja i Božo Premuš te njihov dirigent Danijel Požgaj