Pozornica 12.10.2016. 08:34. Zadnja izmjena: 12.10.2016. 08:51.

Dekanovec

Večer sjećanja na naslijeđe kantora Florijana Andrašeca

Četvrta po redu glazbena večer kantora Florijana Andrašeca u Dekanovcu održana u je nedjelju, 18. rujna, u mjesnom domu kulture. Glazbenom večeri, uz brojne druge sadržaje, njeguje se spomen na jednog od najznačajnijih pučkih pjesnika iz Međimurja i najpoznatijeg simbola najmanje međimurske općine. Pučki pjesnik Florijan Andrašec iza sebe je ostavio autorsku zbirku pjesama Međimurske fijolice zahvaljujući kojoj se ubraja u začetnike novije hrvatske kajkavske lirike. Dvorana doma kulture bila je premalena za sve posjetitelje željneAndrašecovih stihova, pa je dio publike u zvucima narodnih pjesama uživao na otvorenom, pod šatorom.

Nastupili su Cecilija Merkač s pjesmom Šumice se zelenido, Gusti Draksar koji je otpjevao Rodil sam se, Igor Baksa s Dej mi Bože, Ivana Tkalec s pjesmom Ne povem nit ne smem, zatim Etno duo Goga i Željko s Dva junaki, Julijana Kočila s Kad več vu trdu jesen, Ivan Goran Herman s pjesmom Žena mora navek možo po volji hoditi, Josip Sanjković - Mitrica otpjevao je Jelka, Regica, Marica. Njima su se na pozornici pridružili i Tamara Korunek s Vuprem oči te Marin Juriša s pjesmom Dok ja dojdem v Međimurje. Gošće ovogodišnje glazbene večeri bile su članice Ženske vokalne skupine Sveti Marko Selnica koje su publiku počastile s dvije izvedbe, Zbogom, zbogom Međimurje i Klinček stoji pod oblokom.

Glazbena večer održana je u organizaciji Općine Dekanovec i Limene glazbe Dekanovec, a među uzvanicima su, uz načelnika Ivana Hajdarovića i predsjednika Limene glazbe Antuna Perasa, bili i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat te zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.