Pozornica 21.03.2017. 21:22. Zadnja izmjena: 21.03.2017. 21:29.

Varaždin

Više od 11 tisuća posjetitelja na ovogodišnjem Tjednu smijeha Kerekesh teatra

Povodom završetka 8. TJEDNA SMIJEHA, kazališnog festivala u organizaciji Kerekesh Teatra, koji se od 10. do 19. ožujka 2017. godine održavao u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, organizatori s ponosom ističu kako je ovogodišnje izdanje ponovno opravdalo titulu najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj i ponovno oborilo vlastiti rekord posjećenosti!

Ovogodišnji Tjedan smijeha posjetilo je više od 11 TISUĆA POSJETITELJA! Svih pet općina koje su sudjelovale u Tjednu smijeha (Cestica, Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Veliki Bukovec i Martijanec) imale su ispunjene dvorane! Dodatnu vrijednost ove godine Tjednu smijeha su dali i popratni sadržaji realizirani u suradnji s partnerima Kerekesh teatra i volonterima.

Po prvi puta je u sklopu festivala, u HNK Varaždin, otvorena izložba karikaturista na temu „Smijeh naš svagdašnji“, koju je činilo 55 radova 19- ero umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Kanade. Prema glasovima publike najbolje je ocijenjena karikatura Rešada Sultanovića (Sarajevo, BiH), zatim Davora Trgovčevića (Sesvete) i Željka Pilipovića (Varaždin). Kerekesh Teatar je najbolje ocijenjene radove nagradio sa po 1500 (1. mjesto), 1000 (2. mjesto) i 500 (3. mjesto) kuna.

Festival je po prvi puta imao i humanitarno- donacijski karakter, pa je na donacijskom štandu s kazališnim suvenirima (Shabby Sweet World) prikupljeno 1500 kuna donacija građana, koje će biti uplaćene na račun Opće bolnice Varaždin- Odjela za pedijatriju.

Kerekesh teatar se uključio i u obilježavanje Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom. Jan Kerekeš izvest će predstavu Krtice u nedjelju, 26. ožujka u čakovečkom klubu Metalac u 20 sati. Cijena ulaznica je 40 kuna, a kompletan prihod je namijenjen financiranju različitih terapijskih aktivnosti za djecu međimurske Udruge za sindrom Down, saznajemo od predsjednice Udruge Višnje Horvat.