Svijet oko nas 09.07.2019. 13:49. Zadnja izmjena: 09.07.2019. 13:49.

Ljeto uz Muru

Murska alka u Murskom Središću: Ove godine Talige party i Metla party

"Ljeto uz Muru" ne može proći bez "Murske alke" i prelijepe sportsko-rekreativne zabave u gradskoj lučici u Murskom Središću. Ove se godine neumornom organizatoru Damiru Juriniću iz Rudarskog zbora javilo za sudjelovanje sedam ekipa: iz Kulturno umjetnčke udruge Zasadbreg došli su "Zgubidani", "Ljepotice i zvijeri" i "Klokani", iz Peklenice ekipa DVD-a Peklenica, a Serjojnčarima su obraz čuvale ekipe Ogranka UDVDR-a, "Murske sirene" Udruge "Sport za sve" i ekipa "Impuls za 54+". 

Spretnost, snalažljivost i izdržljivost provjeravala se u dvije discipline: "Talige party" i "Metla party". Tko nije bio, neka si izmašta kako je moglo izgledati natjecanje u kojem su glavni rekviziti talige, dugi drošci (toboš koplja), terabajt velika alka i – metle...

No, kad je sudački zbor izbodovao i kroz komplicirana pravila provukao rezultate, proglašeno je: pobjednička je bila ekipa DVD-a Peklenica, drugo mjesto osvojili su veterani Ogranka UDVDR-e Mursko Središće, a treće je mjesto pripalo "Klokanima" iz Zasadbrega.