Veliki odmor 09.11.2016. 07:40. Zadnja izmjena: 09.11.2016. 07:40.

Zadar

Učeničke zadruge Međimurske županije sudjelovale na Državnoj smotri

U zadarskom je Arsenalu od 5. do 7. listopada održana Državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Na smotri su sudjelovale i četiri učeničke zadruge iz Međimurja – UZ „Fijolica“ iz Centra za odgoj i obrazovanje, UZ „Tinček“ iz OŠ Sveti Martin na Muri, UZ „Klopotec“ iz OŠ Gornji Mihaljevec i UZ „Jabuka“ iz Gospodarske škole Čakovec.

Državna je smotra godišnja priredba na kojoj najbolje hrvatske učeničke zadruge izlažu svoje proizvode i predstavljaju svoj rad. UZ „Fijolica“ i UZ „Jabuka“ su na smotri sudjelovale temeljem plasmana na Županijskoj smotri učeničkih zadruga. UZ „Klopotec“ je bila treća na županijskoj razini pa je na državnoj smotri bila zadužena za Županijski stol na kojem su sve učeničke zadruge koje su sudjelovale na županijskoj smotri mogle predstaviti svoj ponajbolji proizvod. UZ „Klopotec“ je tako predstavljao sve zadruge, a ne samo svoju. Tema županijskog stola bila je Međimurje u srcu!

UZ „Fijolica“ je ovom prigodom nagrađena za najproizvod smotre. Jednako tako, mali su zadrugari „Fijolice“ iz Centra za odgoj i obrazovanje izradili za potrebe Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva (koja je organizator smotre) ovogodišnje poklone za važne uzvanike i školu domaćina. 

UZ „Tinček“ je jedina zadruga iz Međimurja koja je na smotri sudjelovala istraživačkim radom. Istraživački je rad posebna kategorija koja se posebno vrednuje i od dodatnog je značaja. Sve četiri učeničke zadruge predstavile su međimursko učeničko zadrugarstvo u najboljem svjetlu i nastavile nizati zapažene uspjehe. Za budućnost zadrugarstva nema bojazni!