Život udruga 30.04.2016. 09:15. Zadnja izmjena: 30.04.2016. 09:23.

Caritas Varaždinske biskupije

Dnevni boravak djece "dr. Antun Bogdan"- 20 godina ljubavi i skrbi za djecu i mlade

U Dnevnom boravku djece "dr. Antun Bogdan" Čakovec, koji djeluje pod okriljem Caritasa Varaždinske biskupije, misnim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak obilježena je petnaesta godišnjica smrti velečasnog Antuna Bogdana koji je svoju kuću 1987. godine darovao Caritasu Zagrebačke nadbiskupije za smještaj djece s posebnim potrebama i time postavio temelje ove ustanove. Antun Bogdan cijeli je život bio karitativno usmjeren i nastojao je pomagati onima koji su bili u potrebi.

Povodom dvadeset godina djelotvorne ljubavi, promovirana je i brošura u kojoj je sažet dugogodišnji rad ustanove. - Bilo je i suza i smijeha, no najveći trag ostavili su oni koji su nas na bilo koji način pomagali. Bez tih ljudi dobre volje koji su svih dvadeset godina bili uz nas i duhovne podrške, vjerojatno ne bismo slavili ovaj jubilej, rekla je voditeljica boravka Katarina Hoblaj. U poludnevni boravak trenutno je uključeno desetero korisnika, a u program psiho-socijalne podrške u sklopu koje pružaju usluge logoterapije, uključeno je dvadeset i šestero djece, većinom predškolske dobi.

Donatorima koji su u proteklom razdoblju pomagali rad ustanove, uručene su zahvalnice. Monsinjor Josip Mrzljak istaknuo je da darivanje ne mora biti samo materijalno već je važna čovjekova prisutnost. - Mi možemo jedni drugima biti dar. Svaka lijepa riječ i čovjekova blizina često su dovoljni. Mislim da se u ovoj kući upravo to događa, svjedočimo darivanju ljubavi i blizine onima koji su potrebiti, a to može učiniti svaki čovjek, poručio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.