Život udruga 15.01.2019. 14:34. Zadnja izmjena: 15.01.2019. 14:41.

Aktivno i u 2019.!

Mali čuvari prirode za velike promjene udruge Biovrt

Udruga Biovrt u suradnji s Područnom školom Novo Selo Rok i I. OŠ Čakovec pokrenula je Školski vrt u sklopu kojeg djeca na tjednoj bazi uče o vrtlarenju, zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju.

U 2019. nastavljamo sa zanimljivim obrazovnim programom «Mali čuvari prirode za velike promjene» za sve učenike PŠ Novo Selo Rok, a ovaj put uključila nam se i OŠ Gornji Mihaljevec kao partner.

Kroz Edukacijski program za male čuvare prirode i ekološko-vrtlarsku grupu uvesti ćemo učenike i u zaboravljen svijet baštine naše lokalne zajednice, povezujući djecu, učitelje, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči i unapređuje kvalitetu svog života.

S obiteljima i lokalnom zajednicom razmijeniti ćemo znanja o sezonskim lokalnim tradicijskim značajnostima i zdravim načinima života, a zajedničkim snagama ćemo na volonterskim akcijama zasaditi još bilja, cvijeća, bobičastog voća i opremiti vanjski prostor uključenih škola. Želimo da djeca više vremena provode družeći se i učeći, ali za to onda treba osigurati i uvjete, stoga ćemo ove godine izraditi i društvenu igru koju će moći igrati i veliki i mali, a dobiti će je sve osnovne škole  u Međimurskoj županiji.

Ulaganje u najmanje aktivnost je koja će se mnogostruko vratiti našoj lokalnoj zajednici, stoga smo sretni što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo naše napore i dalo nam podršku i u ovom projektu.

Izvor: Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge