Život udruga 13.05.2016. 11:27. Zadnja izmjena: 13.05.2016. 11:31.

Projekt GEROpodrška

Predavanja o pravima starijih osoba uskoro i u Dragoslavcu te Gornjem Kuršancu

U sklopu projekta GEROpodrška financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, Autonomni centar – ACT Čakovec nastavlja s predavanjima o pravima starijih osoba po svim međimurskim općinama i gradovima. Nakon Nedelišća, Preloga, Svetoga Martina na Muri, Kotoribe i Goričana, 11. svibnja 2016. predavanje je održano u općinskoj vijećnici u Donjem Vidovcu.

Kroz razgovor, voditeljica projekta Andreja Rambrot i socijalna radnica Vlatka Vincetić dvadesetak prisutnih umirovljenika upoznale su s pravima koja oni mogu dobiti temeljem svoje starosti i socijalnog statusa te uslugama Centra za pomoć u kući Međimurske županije. Veliki naglasak stavile su na ugovore o uzdržavanju, koje, kako saznajemo prema istraživanjima centara za socijalnu skrb, starije osobe sve češće potpisuju, a time i sve češće bivaju prevarene.

Osim predavanja, jedna od glavnih aktivnosti projekta GEROpodrška jeste i besplatni prijevoz liječnicima na preglede, naravno onih starijih osoba koje zadovoljavaju određene uvjete po pitanju dobi i imovinskog statusa. Ovaj dio aktivnosti provodi partner na projektu – Centar za pomoć u kući Međimurske županije, neprofitna ustanova socijalne skrbi koja pruža usluge pomoći u kući starijim osobama u njihovim domovima.

Iduća predavanja najavljena su za 13. svibnja u staroj školi u Dragoslavcu s početkom u 16 sati te za 9. lipnja u Kulturnom domu u Gornjem Kuršancu, s početkom u 9 sati. Želite li da se održi isto predavanje u vašoj općini i/ili udruzi umirovljenika javite se na 091 9388 936 (Andreja Rambrot).

Izvor: Andreja Rambrot