Život udruga 20.07.2016. 07:05. Zadnja izmjena: 20.07.2016. 08:34.

Svi na maturalni ples

Sunčana Glavak: Hvala onima koji su u akciju vjerovali od početka

Predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” HDZ-a Međimurske županije Sunčana Glavak na konferenciji za novinare osvrnula se na ovogodišnju akciju “Svi na maturalni ples”. Akcijom se prikuplja pomoć roditeljima maturanata šest čakovečkih srednjih škola koji zbog teške socijalne situacije ne bi bili u mogućnosti svojoj djeci platiti maturalnu večer. - Izražavam zahvalnost svima koji su u akciju vjerovali od samog početka, pred šest godina, rekla je Glavak.

- Neki su je smatrali preambicioznom, ali smo si mi rekli da ćemo je nastaviti jer je jedinstvena u Hrvatskoj. Postavilo se i pitanje nisu li neke druge stvari potrebnije, jer ima djece koje trebaju drukčiju pomoć, podsjetila je. - Nažalost ima, neki ljudi teško žive, mnogi roditelji nisu zaposleni, ali smatrali smo da je ovo važno i da nitko ne smije biti zakinut za maturalni ples.

U ovih šest godina pomoć je primilo gotovo 600 djece, a prikupljeno je preko 50 tisuća kuna, ove godine bilo je to 61 dijete, a prikupljeni iznos je nešto manje od 9 tisuća kuna. Novac se prikupljao na razne načine, ispočetka prodajom uskrsnih pisanica, angažmanom raznih udruga i članica Zajednice žena, ali se bez sponzora ne bi moglo. Sunčana Glavak je zahvalila onima koji akciju prate od početka, to su tvrtke Sobočan Interijeri i Đurkin, a ove su im se godine pridružili Elkos d.o.o. i Euroherc osiguranje.

Zahvalila je i prisutnim ravnateljima srednjih škola. U ime škola i učenika njoj su zahvalili Bosiljka Vinković Kukolić, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole, Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole, i Tea Dragić Runjak, ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog, dok je ravnateljica Graditeljske škole Srebrenka Pongrac Sunčani Glavak predala i mali poklon, jedan likovni rad učenika škole.