Sport 14.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

3.HKL: PEH DUBRAVČANA

Dubravčan je bio na tragu velikog iznenađenja da na gostovanju kod trenutno vodećeg Obrtnika iz Oroslavja uzme bodove što ove jeseni još nikome nije uspjelo. Dubravčan je ne samo bio bliže tome od bilo koga već toliko blizu da bliže zaista ne može - jedan čunj presudio je na kraju u korist domaćina koji su tako ostali na stotopostotnom učinku na svojim stazama. Čak štoviše, to jedno drvo značilo je naoko uvjerljivu pobjedu u poenima od 6-2. Momci iz Donje Dubrave već su na startu propustili kapitalizirati svoj dobar nastup i na uvjerljiviji način iskoristiti slab dana kuglača Oroslavja (3189 ili punih 170 čunjeva manje nego u prošlom navratu doma). „Doljanci“ su poveli sa čak 101 razlike, ali držali tek egal u poenima iako su u oba dvoboja srušili više od svojih direktnih konkurenata. Dražen Cenko odigrao je maestralnu drugu polovicu nastupa (160+158) te ukupno srušio 585 čunjeva čime je ekipi donio 81 drvo prednosti. Još 20 čunjeva nadogradio je Zoran Vučenik (530) protiv Hršaka (510) međutim izgubio je duel na setove pri čemu posebno treba žaliti za onim uvodnim koji je otišao na brojkama od 117-111. U srednjoj dionici opet jedan izvanredan učinak kod Dubravčana – Davor Fabić podebljao je zalihu drva za zimu sa rezultatom od 574 i donio drugi poen. Oroslavju je kakvu takvu nadu ostavio Tojčić (522) savladavši lošeg Mihajla Žinića (484). Unatoč tom slabom ostvarenju Žinića, Dubravčan je pred završnicu ukupnu razliku čak i povećao, doduše tek za drvo. Iako je 102 prednosti djelovalo nedostižno i Dubravčan je već lagano mogao upisati barem bod, Oroslavje je napravilo veliki preokret. Ujednačeni Bakran i Boromisa (svaki po 559) srušili su taman koliko je bilo potrebno protiv Josipa Čižmešije (502) te Branka Horvata (513) i osim oba duela skinuli sav zaostatak te u konačnici prevagu od samo čunja donijeli Oroslavju. Mogu igrači Dubravčana prizivati i nesreću s obzirom da su posljednja drva Oroslavju pala „iz rikverca“, ali taj čunj ili dva više mogao je svatko od njih srušiti iako je najvidljiviji manjak kod Žinića i Čižmešije koji je na samom kraju oborio tek 107. 

 

Varljivo uvjerljivo prema konačnom rezultatu Željezničar 2 je sa 6-2 i 47 razlike slavio u gostima kod Elektre iz Križevaca. Željo je cijelim tijekom susreta zaostajao u čunjevima, ali sa zanemarivom razlikom od niti 15 drva i tek je par kugli prije kraja prelomio susret serijom dobrih hitaca u kojima su padale osmice i devetke dok su si „strujači“ slagali „liebeke“  pa se otuda stvorila i konačna, s obzirom na prikazano, nerealna razlika. Debitant u redovima Željezničara 2, Bojan Kuzma, startao je prvi i sa 558 odmah si priskrbio titulu igrača utakmice stavljajući tako upitnike koliko bi momčad bolje stajala na tablici da je bio dio ekipe od početka prvenstva. Krajnje indisponiran bio je Luka Štrukelj (498) pa je Željo držao 1-1 uz minus 14. Kroz drugi blok dueli su opet podijeljeni s time da je onaj slabiji pojedinac Željezničara bio taj koji je dobio dvoboj. Nikola Turk (493) nakon niza propusta kroz jesen napokon je unatoč lošoj predstavi nekoga savladao dok Goran Vrček (534) nije uspio zadržati koncentraciju do kraja pa je Sanković sa 535 izjednačio za Elektru. U završnici Igor Kolarić (538) dugo vremena nije mogao pronaći svoju igru da bi ipak profunkcionirao u zadnji tren (150) te s partnerom Lukom Hojskim, koji je ujednačenim nastupom stigao do 520, finalnim kuglama doveli Željo 2 do pobjede. 

 

Na papiru najlakši zadatak tjedna trebao je imati Prosvjetar koji je bio domaćin Ivančici. No, Prosvjetaru je uspjelo gotovo nemoguće – igrao je s Ivančicom praktično ravnopravno, što u ovom slučaju nije kompliment već slika koliko su bili slabi (3036). Prosvjetar je istini za volju pobjedio, no sa minimalnih 5-3, a 87 razlike stvoreno je tek u trećem bloku. Do tada su poeni bili ravnomjerno dijeljeni (1-1, 2-2), a prednost od jedva dvadesetak čunjeva nije garantirala siguran uspjeh. Razlika između ove dvije momčadi bila je u činjenici što je Prosvjetar imao „samo“ dva igrača na 480, dok je Ivančica uz dvojicu na toj razini imala i jednog na 450 što se ipak ne može nadoknaditi. Josip Šarić (528), Nebojša Žnidarić (520) i Ilija Višić (513) bili su oni koji su izborili i duele i kakve takve rezultate dovoljne za nove bodove i održavanje na nestvarnom trećem mjestu ljestvice. 

 

Najdominantniji je minulog tjedna bio Zanatlija koji je sa 7,5-0,5 (3173-3015) bio jači od Željezničara iz Koprivnice. Tih pola poena gosti su uzeli odmah na startu Franji Žarkoviću (536) i u tom periodu igre utakmica je jedino bila napeta jer je kraj 514 čunjeva Ivana Vukoje prednost Zanatlije bila minornih 12 drva. Pitanje pobjednika riješeno je u središnjici kada su Radovan Leskovar (539) i Mladen Kovač (510) kraj katastrofalnog dvojca Dukarić (454)-Đureta (466) odveli utakmicu u sigurne vode i osigurali pobjedu. Do kraja su istu potvrdili sa još dva tijesno izborena poena igrač utakmice Mladen Grašić (557) i Jurica Petković (517).  

Izvor: 3164