Atletika i gimnastika 03.03.2020. 10:09. Zadnja izmjena: 03.03.2020. 10:12.

Trčanje i hodanje

2. kolo ovogodišnje Globetke danas, 3. ožujka u 17 sati

Nakon rekordnog odaziva u 1. kolu ovogodišnje Globetke u kojem je sudjelovalo 277 trkača i hodača, danas (utorak, 3. ožujka) s početkom u 17 sati očekuje nas i 2. kolo.

Prognoza za one koji vole suhu stazu i sunčano vrijeme i nije baš obećavajuća, jer se u popodnevnim satima ponovo očekuje kiša, ali kako kaže ona narodna da nema lošeg vremena već samo loše opreme i lošeg raspoloženja, razloga za zabrinutost nema. Sudionici Globetke spremni su i za najveće izazove jer se već devetu sezonu "čeliče" u svim godišnjim dobima i vremenskim uvjetima.

Dodatan razlog za sudjelovanje, posebice za žene, dame, majke, bake i cure jest da će susretljivošću  naših partnera Cvjećarnice Iris Miklavec/Palovec i tvrtke Ambijenti Čakovec, koja traje već šestu godinu,sve pripadnice ljepšeg i nježnijeg spola, u cilju primiti prigodni cvjetak uoči Dana žena.

Trkače će već po običaju dočekati i okrijepa kako spada, a to možemo zahvaliti  Carlsbergu, te naravno vrijednim volonterima koji rade u provedbi utrke. Svemu navedenom pridružit će se delicijama i Ljiljana Šipuš koja danas slavi rođendan.

POSEBNE NAPOMENE I INFORMACIJE

Trčanje u ovakvim uvjetima biti će uvod u razdoblje koje će obilovati kros i trail utrkama. Tako već u subotu, 7. ožujka kreće 1. kolo kros lige Rudar Mursko Središće, nedjelja je rezervirana za 4. kolo lige Tri mosta Donja Dubrava., a u subotu, 14. ožujka u Sv.Petru u šumi održava se  Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, na kojem će nastupiti najbolji trkači AK Međimurje. Nova utrka na trkačkoj karti u Međimurju je Svetomartinska Mura, a ova utrka kraj Mlina na Muri održat će se u petak 20. ožujka. Nadalje, 28. ožujka u čakovečkom parku održat će se Proljetni kros za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Međimurja, a dan nakon toga u nedjelju 29. ožujka održat će se Trail utrka Čakovec - Štrigova.  u organizaciji PD Bundek.

Današnji dolazak na Globetku iskoristite i za prijavu te uplatu startnine za 1. Čakovečki noćni cener. (Potražite Krešu Biškupa.)

Sezona je tek počela a utrka ima na pretek. Ne zaboravite da se za utrke treba i pripremati i pažljivo planirati kako, kada i što raditi kako bi bili spremni za sve napore i zaštitili se od ozljeda. U tom cilju AK Međimurje uskoro kreće s Školom trčanja, a više o tome uskoro...

(Na slici je 2. kolo prošle godine, a  ove godine nema maškaranja jer je Fašnik prošao...)