Košarka 20.11.2018. 13:27. Zadnja izmjena: 20.11.2018. 13:29.

Košarka

2. i 3. liga sjever: Međimurje uvjerljivo u Virovitici, Rudar prekinuo niz od 54 pobjede Globetke

2. LIGA SJEVER (M) – 5. KOLO: Međimurje uvjerljivo u Virovitici

Virovitica - Međimurje 72:94

Međimurje: Kranjčec M. 17, Juras, Drk 12, Kuzmić 11, Novak, Rusak, Pintarić 2, Kranjčec S. 18 Horvat 15, Krajačić 19.

Međimurje je na gostovanju u Virovitici došlo do svoje treće pobjede u petoj utakmici Druge lige košarkaša. Naši su košarkaši opravdali ulogu favorita i na kraju došli do uvjerljive pobjede od 22 poena razlike.

Domaćini su prijetili u prvom poluvremenu nakon kojeg su bili na zaostatku od svega šest poena minusa što nije dozvolilo košarkašima Međimurja da se opuste. Uslijedila je tada treća četvrtina u kojoj je riješeno pitanje pobjednika jer je taj period Međimurje dobilo s devet poena razlike i u posljednju dionicu ušlo s plus 15. Međimurje je u tim trenucima kao i u posljednjoj četvrtini igralo vrlo nesebično, a uz pravu momčadsku igru rezultat su do kraja još i povisili. Iduće kolo slijedi još jedno gostovanje za naše košarkaše. Odlazi se u Trakošćan kod Labrade. Utakmica u kojoj će Međimurje opet biti favorit i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje.


3. LIGA SJEVER (M) – 3. KOLO

Rudar prekinuo niz od 54 pobjede Globetke

Košarkaši Rudara priredili su pravo iznenađenje na domaćem terenu u Murskom Središću preokrenuli 12 poena minusa nakon prvog poluvremena protiv prvaka Čakovec Globetke.

Utakmica je otišla u produžetak nakon što je najbolji strijelac domaćina Marko Bedi na 30 sekundi do kraja pogodio dva slobodna bacanja i poravnao rezultat na 74:74, a  kako do kraja niti jedna momčad nije uspjela postići koš, utakmica je otišla u produžetak koji je Rudar otvorio serijom 8:0, a dobio ga s ukupnih 16:4 za veliku pobjedu. Bio je ovo prvi prvenstveni poraz Čakovec Globetke još tamo od ožujka 2016. godine i 54 uzastopne pobjede. 

Kod Globetke je još jednu dominantnu utakmicu odigrao Aleksandar Golubić koji je nakon 34 poena i 10 trica u prošlom kolu protiv Vinice, sada zabio 38 poena uz 9 pogođenih trica. Valja spomenuti kako je u prvoj četvrtini Golubić postigao 20 poena, jedan više od ekipe Rudara. 

Rudar je predvodio Marko Bedi s 28 poena, a bio je junak domaćina jer je odveo utakmicu u produžetak, a postigao je i posljednjih deset od 13 poena Rudara u posljednjoj četvrtini.Uz njega, Rudar je imao još pet dvocifrenih igrača što je presudilo gostima na kraju.

Mladi Krušelj pogodio za pobjedu

Donji Kraljevec zamalo je prosuo 8 poena prednosti s koliko su ušli u posljednju četvrtinu na gostovanju kod Petrijanca. Domaćini su se vratili u utakmicu, poveli i imali vodstvo sve do kraja, ali zadnji napad na utakmici imao je mladi Bono Krušelj koji je pogodio za pobjedu, veliko slavlje i vrh ljestvice za Donji Kraljevec. Oni su ujedno i jedina momčad bez poraza nakon prva tri kola. Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Jakov Ivanović koji je zabio 21 poen, njegov brat David zabio je 16, a Tomislav Švenda 15. Junak utakmice Krušelj zabio je 14 poena.

Dubravčan je doživio i drugi poraz u tri kola. Bolja od njih je bila nova momčad u ligi, Sjever American Dollar. Iskusni domaćini iskoristili su činjenicu što za Dubravčan nije igrao njihov najbolji igrač Darko Varga. Neizvjesnu utakmicu dobili su domaćini s dva poena prednosti, ali nije niti Dubravčan bio bez šansi, ali više sreće je ovaj put bilo na strani varaždinskog sastava. Adrian Zvošec najbolji kod Dubravčana s 23 poena, Krešo Klipić zabio je 21, a Petar Fuš 16 poena. U preostaloj utakmici Lepoglava je očekivano slavila protiv Vinice.

Poredak: Donji Kraljevec 6, Čakovec Globetka, Sjever Am. Dollar i Rudar 5, Lepoglava, Petrijanec i Dubravčan 4, Vinica 3