Košarka 20.11.2019. 08:34.

Rezultati i tablica

3. liga košarkaša sjever: Bezbolan poraz Dubravčana, Rudar i dalje bez pobjede

Odigrano je 4. kolo Treće lige košarkaša, a u njemu smo zabilježili poraz Dubravčana od Međimujra II koji je kako sam naslov govori, bezbolan. Zašto? Košarkaši Međimurja igraju van konkurencije u ovoj ligi pa će se tako na kraju natjecanja svim klubovima brisati sve pobjede i porazi ostvareni u dvobojima protiv njih.

  • Iako je Dubravčan dobio prve tri četvrtine, prve dvije s po koš razlike, a treću s plus dva i u posljednju dionicu ušao vodstvom od plus četiri, košarkaši Međimurja odigrali su odličnu treću dionicu te na kraju slavili s 81:75. Do pobjede su ih vodili Ivan Golik s 24 te Mislav Kranjčec s 23 dok je kod Dubravčana prvo ime bio Fran Raić s 26 poena.
  • Rudar se dobro držao na gostovanju kod Petrijanca, ali iskusni domaćini bolji u ključnoj, posljednjoj dionici koju su dobili s 18:11 za pobjedu na kraju 55:47. Kod Rudara najbolji Tomislav Radiković s 15 te Saša Dodlek s 12 poena.
  • Dvoboj neporaženih odigrali su Čakovec Globetka i Lepoglava. Prvaci su na kraju očekivano bili bolji te su Zagorcima nanijeli prvi poraz. Košarkaši Čakovec Globetke ključnu su prednost ostvarili već nakon prvog poluvremena kada su vodili s 40:22, a u drugom su rutinirano priveli utakmicu kraju i slavili s 72:53. Dejan Vugrinec s 23 te Vedran Biševac s 16 poena najbolji u redovima naših košarkaša.