Košarka 10.01.2018. 11:41. Zadnja izmjena: 10.01.2018. 11:52.

Nova 2018.

Austrijanci i Slovenci najbolji na košarkaškom turniru za mlađe dobne kategorije

Košarkaški turnir NOVA za mlađe dobne kategorije kojeg tradicionalno organizira Košarkaški klub Međimurje raste iz godine u godinu. 21. izdanje turnira, NOVA 2018., koje se igralo minulog vikenda 6. i 7. siječnja okupilo je rekordnih 16 ekipa iz četiri države koje su se natjecale u dvije uzrasne kategorije: 2003. i mlađi (mlađi kadeti) te 2005. i mlađi (dječaci). Zbog velikog broja utakmica i ekipa, koje su bile podijeljene u dvije skupine unutar svake kategorije, turnir se odigravao u dvije čakovečke sportske dvorane: 1. OŠ i 2. OŠ.

U kategoriji 2003. i mlađi (mlađi kadeti) najbolji su bili austrijski košarkaši UBSC Graz koji su u finalu s 60:41 nadigrali Koprivnicu. Treće mjesto pripalo je zagrebačkoj Dubravi. Najbolji strijelac, a ujedno i najbolji mlađi kadet turnira bio je član pobjedničkog sastava Boris Drozdowsky. Kod igrača rođenih 2005. I mlađi (dječaci) pobijedili su mladi Slovenci, članovi mariborskog Sani Bečirevića. Oni su u finalu s uvjerljivih 67:34 pobijedili Dubravu iz Zagreba. Treće mjesto je pripalo ABC Zadru koji je bio bolji od domaćina, ekipe Međimurja 1 s 51:41.

Trener mlađih dobnih kategorija KK Međimurje Stjepan Novak bio je zadovoljan rezultatom i prezentacijom svih njegovih ekipa. „To su mladi dečki koji ne treniraju dugo zajedno i moram pohvaliti njihov pristup. Ovakvih utakmica nama fali i stoga smo na turnir pozvali prave, jake klubove“ rekao je Novak. Na ceremoniji podjele pehara i medalja okupljenim igračima, trenerima i publici obratio se predsjednik KK Međimurje Jurica Horvat koji je pohvalio sve sudionike. „Po prvi put smo imali igrače iz Austrije, Slovenije, Mađarske i naravno Hrvatske i sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Prikazali ste zavidnu razinu košarkaškog znanja, ali prije svega ste pokazali da ste lijepo odgojeni, krasni mladi ljudi na koje roditelji mogu biti ponosni“ istaknuo je Horvat i sve pozvao da i sljedeće godine sudjeluju na turniru. U ime pokrovitelja, Grada Čakovca, turnir je zatvorio zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved.

 

Izvor: Tomica Jakopec