Košarka 10.10.2017. 09:09. Zadnja izmjena: 10.10.2017. 09:19.

Košarka

Čakovec Globetki Kup Međimurja!

Trećeligaš i pobjednik C-1 lige sjever, Čakovec Globetka osvajač je Kupa Međimurja. Oni su u finalu bili bolji od gradskog rivala, drugoligaša Međimurja.

  • Čakovec Globetka-Međimurje 74:67 (21:14, 19:21, 12:16, 22:16)

Čakovec Globetka: Podvezanec D. 13, Levačić N. 10, Golubić A. 10, Novak N. 1, Vurušić V. Terek M. 10, Franjić D. Radek D. Marković G. Vugrinec D. 26, Golubić N. 4.

Međimurje: Hrustanović B. Valpatić B. Gašparić D. 8, Kuzmić D. Vojković M. 10, Juras S. Kranjčec S. 23, Pustić L. 1, Ostoja D. 16, Drk I. 5, Kranjčec M. Horvat S. 4.

200 gledatelja prisustvovalo je jednoj dobroj finalnoj utakmici u kojoj je slavila bolja i iskusnija Čakovec Globetka. Iako bi netko pomislio da je drugoligaš Međimurje bio favorit u ovom susretu, to ove godine nije bilo tako. Razlog je taj što je Međimurje u ovoj sezoni ostalo bez prvog razigravača Marija Novaka-Mareka koji je prešao u Grafičar iz Ludbrega kao i Matija Novak, a u sastavu još uvijek nema i ponajboljeg igrača posljednjih godina, Danijela Krajačića koji je prošlog ljeta doživio tešku ozljedu koljena. Dodajmo kako se desila i promjena na trenerskoj poziciji, a umjesto Stjepana Novaka klupu Međimurja je preuzeo legendarni igrač Mario Novak-Medo koji će imati pune ruke posla u ovoj sezoni.

Predvođeni prekaljenim veteranom Dejanom Vugrincem, Čakovec Globetka vodila je ritam i držala vodstvo tokom cijelog prvog poluvremena. U jednom su trenutku imali i dvocifrenu prednost, ali u trećoj četvrtini Međimurje nakratko stiže i prelazi u vodstvo. Igrali su tada agresivno u obrani i brzo što je malo poremetilo igrače Čakovec Globetke, ali brzo su se adaptirali na takav stil i preuzeli inicijativu, a s njom i vodstvo koje su održavali sve do samog kraja.

Čakovec Globetku je predvodio sjajni Dejan Vugrinec s 26 poena i za njega u momčadi Međimurja nisu imali lijeka. Kod Međimurja najbolji Stjepan Kranjčec s 23 ubačena poena.

Dan nakon utakmice, izjavu je dao trener Čakovec Globetke Davorin Škoda: Sada malo hladnije glave želim još jednom čestitati svim igračima na fantastičnoj utakmici, velikoj želji i trudu u velikoj pobjedi.  Dali smo sve od sebe i ujedno se moram ispričati onima koji nisu odigrali ni minute, ali su nas nosili svojim navijanjem i podrškom tokom cijele utakmice. Dečki su istinski zaljubljenici u ovu najljepšu igru na svijetu i to pokazuju duže od 18 godina ne žaleći ni vremena, ni truda, ni novaca da bi se natjecali i pokazali što znaju. Hvala vam svima i ponosan sam da mogu voditi takvu ekipu bez obzira na sva omalovažavanja kojima smo izloženi godinama.

Nova utakmica za Čakovec Globetku slijedi već u danas, 10. listopada, a riječ je o finalu kupa regije sjever. Protivnik će biti još jedan drugoligaš, a riječ je o Radniku iz Križevaca. Utakmica se igra u Čakovcu u dvorani II. O.Š. s početkom u 20:30 sati.