Košarka 28.09.2016. 11:46. Zadnja izmjena: 28.09.2016. 12:25.

HEP 3 na 3 masters turnir

Čakovečkoj ekipi 3 + 1 gratis četvrto mjesto u haklu u državi!

Proteklog vikenda održavao se završni HEP 3 na 3 masters turnir za najbolje haklere u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza. Na završnom turniru u Zadru nastupila je i momčad 3+1 gratis iz Čakovca koja je na kraju osvojila odlično četvrto mjesto u državi.

Subota je bila kvalifikacijski dan u kojem su se momčadi borile za ulazak u polufinale koje je na rasporedu bilo u nedjelju, kao i finale te susret za treće mjesto. 3 +1 gratis bili su uvjerljivi u subotu, a dan su završili s četiri pobjede i jednim porazom što im je osiguralo polufinale.

Protivnik u polufinalu bila je momčad Crnci iz Crikvenice koju su naši dečki relativno lako svladali u skupini dan ranije. Loš početak i Crnci vrlo brzo vode 8:0, vjerojatno i zbog laganog opuštanja jer je u glavama bila pobjeda od dana prije. Vratili su se čakovečki košarkaši na 11:8, ali bliže nisu uspjeli, jedan od razloga bio je i taj što se u jednom prodoru ozlijedio Danijel Krajačić, proklizala je noga, a stradalo koljeno. Crnci koriste šok nakon ozljede Krajačića, pogađaju par trica i na kraju slave ulazak u finale.

Susret za treće mjesto 3+1 gratis igrali su protiv momčadi Možda možda iz Karlovca, a i taj su susret na kraju izgubili nakon što su dugo bili u egalu. Bez obzira na sve, ovo je veliki uspjeh za 3+1 gratis koji su igrali u sastavu: Mario Novak - Marek, Matija Novak, Manuel Novak i gore spomenuti Danijel Krajačić kojemu želimo čim brži oporavak. Dodajmo kako su turnir na kraju osvojili Crnci pobjedom protiv domaće zadarske momčadi Samo mosa.