Košarka 20.07.2016. 08:48. Zadnja izmjena: 20.07.2016. 08:54.

Patrik Jambrović u Grčkoj

Hrvatska reprezentacija U-20 krenula pobjedom na Europskom prvenstvu

Hrvatska U-20 reprezentacija za koju igra i naš Patrik Jambrović krenula je pobjedom u prvom susretu Europskog prvenstva divizije B u Grčkoj.

Prvi protivnik bila je Rumunjska koja je bila nedorasla našim reprezentativcima. Hrvatska je slavila sa 100:67, a Jambrović je od izbornika Josipa Sesara dobio 20 minuta. Za to je vrijeme ubacio 6 poena (dvica 3/3, trica 0/2) uz tri skoka i dvije ukradene lopte. Sljedeći protivnik Hrvatskoj biti će Bugarska, a susret se igra u subotu navečer (23. srpnja) s početkom od 20 sati. Cilj Hrvatske na ovom natjecanju je biti među tri najbolje reprezentacije koje će se plasirati u diviziju A.

Evo što nam je Patrik Jambrović rekao nakon svoje prve službene utakmice za reprezentaciju Hrvatske:

Otvorili smo prvenstvo na najbolji mogući način, uvjerljivom pobjedom protiv Rumunjske. Malo sam bio nervozan jer mi je ovo prvi turnir i prva službena utakmica za Hrvatsku, ali kako je utakmica krenula, tako je nestalo nervoze. Što se tiče moje igre, mogu reći da sam zadovoljan iako uvijek može bolje. Odigrao sam korektnu obranu, zatvarao sam gdje je trebalo, a u napadu sam iskoristio otvorene prilike.