Košarka 26.01.2019. 09:30. Zadnja izmjena: 26.01.2019. 09:31.

Košarka

Istok najbolji na prvom Radosnom turniru

Ženski košarkaški klub Radost iz Čakovca nedavno je organizirao prvi Radosni novogodišnji turnir za košarkašice do 15 godina. Turnir je bio međunarodnog karaktera, a igrao se u dvorani Life Class terma Sveti Martin. Uz domaćice turnira ŽKK Radost, na turniru su sudjelovale još ŽKK Istok iz Zagreba, ŽKK Rovinj i austrijski ŽKK Graz. Igralo se ukupno šest utakmica, svaki sa svakim, a na kraju su turnir osvojile cure iz zagrebačkog ŽKK Istok koje su slavile u sva tri dvoboja. ŽKK Rovinj osvojio je drugo mjesto, ŽKK Graz treće, a naše su cure bile posljednje četvrte. Iako su izgubile sve tri utakmice, sva tri poraza bila su u vrlo tijesnim utakmicama i samo je malo više sreće i koncentracije nedostajalo da utakmice završe u njihovu korist.

Najboljom igračicom turnira po izboru trenera proglašena je Tea Zirdum iz pobjedničke ekipe Istoka, dok je najbolji strijelac turnira bila njezina suigračica Lotta Rendulić. Najbolju petorku turnira čine Zirdum Tea, Rendulić Lotta (Istok), Radeta Angela (Rovinj), Meškić Ajla (Graz) i Novak Vida (Radost).

Najbolje u brzini i tehnici vođenja lopte bile su Mila Curlin iz Graza (mlađe cure) i Alma Rusnjak iz Radosti (starije cure) dok je Tea Zirdum svoju dominaciju potvrdila i u šutiranju trica.

Rezultati Radosti: Radost-Graz 44:47, Radost-Rovinj 49:55, Radost-Istok 41:45.