Košarka 29.01.2016. 13:47. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

A-2 liga sjever

Košarkaški klub Međimurje opet u igri za naslov prvaka

Iako se činilo da je nakon poraza od Radnika u prvom kolu drugog dijela A-2 lige sjever Međimurje izgubilo sve izglede za naslov prvaka, sve se promjenilo u iduća dva kola. Radnik je prvo izgubio na gostovanju u Bjelovaru, a u ovom su kolu izgubili i na gostovanju u Virju kod Podravca te su sada na dva poraza kao i Međimurje, ali i Grafičar. Prvenstvo će se tako riješavati u iduća tri kola. Međimurju sljedeće kolo stiže sada vodeći Grafičar kojeg su u prvom dijelu prvenstva u Ludbregu uvjerljivo dobili, no momčad iz Ludbrega uzvratila je u kup susretu uvjerljivom pobjedom u Čakovcu, a nakon smjene trenera igraju puno bolje nego u prvom dijelu. Međimurju nakon tog susreta slijedi lakši raspored s momčadima iz donjeg dijela ljestvice, a tek u zadnjem kolu gostuju kod uvijek nezgodnog Bjelovara za njih. Raspored za Grafičar je puno teži, prvo dolaze kod Međimurja, zatim idu kod Radnika u Križevce od kojeg su u Ludbregu izgubili i na kraju kod Podravca u Virje. Međimurje je u ovom kolu gostovalo kod Petra Zrinskog u Vrbovcu, a u neizvjesnom su susretu bili bolji s 85:82.


Petar Zrinski-Međimurje 82:85 (21:15, 18:22, 26:20, 17:28)
Međimurje: Đokić 2, Berisha, Marek Novak 14, Mat. Novak 7, S. Kranjčec 9, Medo Novak 21, Krajačić 27, Drk, Kuzmić, M. Kranjčec 5.


Iako su košarkaši Međimurja dobro krenuli u susret, prva četvrtina na kraju ipak pripada domaćinima iz Vrbovca s šest poena razlike. Petar Zrinski je i u drugoj četvrtini održavao vodstvo, a Međimurje je do poluvremena smanjilo na dva poena zaostatka. Vrlo dobri domaćini nisu popuštali niti u trećoj dionici te su konstantno vodili, a nakon treće četvrtine imali i osam poena razlike. Međimurje je kao i u prošlom susretu protiv Podravca, preokrenulo rezultat u posljednjoj četvrtini. Petar Zrinski je i u posljednjoj dionici većinu vremena proveo u vodstvu, ali u neizvjesnoj završnici košarkaši Međimurja su bolji, koriste puno veće iskustvo u takvim situacijama i na kraju upisuju vrlo važnu pobjedu uoči derbija protiv Grafičara iz Ludbrega.
Iz KK Međimurje pozivaju sve navijače da ih dođu podržati u derbiju protiv Grafičara, a susret bi se trebao igrati u subotu (30. siječnja) s početkom od 17:30 sati u dvorani I. O.Š.
Ostali rezultati 12. kola: Ivančica-Križevci 90:52, Grafičar-Mladost 106:74, Podravac-Radnik 77:70, Bjelovar-Koprivnica 108:69.

Parovi 13. kola (30. siječnja): Podravac-Bjelovar, Radnik-Petar Zrinski, Međimurje-Grafičar, Mladost-Ivančica, Križevci-Koprivnica.