Košarka 01.04.2016. 12:15. Zadnja izmjena: 01.04.2016. 12:22.

Prvaci A-2 lige

Košarkaški klub Međimurje priprema se za prvoligaške kvalifikacije

Nakon što su osvojili prvo mjesto u A-2 ligi sjever, košarkaši Međimurja u tišini se pripremaju za nadolazeće prvoligaške kvalifikacije koje ih očekuju od 9. travnja.

Međimurje će kao prvak sjevera u kvalifikacijama igrati protiv ostalih prvaka iz A-2 liga jug, centar, zapad i istok, a trenutno odrađuju mini pripreme. Odigrali su i pripremni susret protiv Nedelišća prošle srijede u kojem su slavili s 108:73, a ove srijede gostuju kod Radenske u Murskoj Soboti.

Kvalifikacije počinju u subotu, 9. travnja, a protivnici Međimurju biti će Jazine Arbanasi iz Zadra, Borovo, Hermes Analitica iz Zagreba i Stoja iz Pule. Prvo kolo Međimurje gostuje u Zadru kod Jazina, a u drugom kolu dolazi im Stoja iz Pule. Treće kolo gostuje se u Slavoniji kod Borova dok su u četvrtom kolu košarkaši Međimurja slobodni. Posljednje peto kolo prvog dijela kvalifikacija Međimurje ide u Zagreb kod Hermes Analitice. Utakmice se igraju u ritmu utorak-subota, a može se desiti da se po dogovoru momčadi igra i u ritmu srijeda-nedjelja.

Međimurje će vrlo vjerojatno kvalifikacije odigrati bez pojačanja, a jedino u slučaju da će netko biti voljan odigrati kvalifikacije besplatno može doći u obzir. Upitali smo trenera Stjepana Novaka za njegova očekivanja u kvalifikacijama na što je odgovorio: "Želim da damo sve od sebe, odradimo to najbolje što možemo i onda ćemo vidjeti na kraju što će to donijeti."