Košarka 14.09.2016. 11:25.

Košarka

Međimurju poraz u polufinalu košarkaškog kupa regije sjever

Nakon pobjede u finalu kupa Međimurja, košarkaši Međimurja doznali svog sljedećeg protivnika. Mogao je to biti Grafičar koji je osvojio kup Varaždinske regije bez da je odigrao utakmicu jer se tamo nitko osim njih nije prijavio za to natjecanje ili Podravac iz Virja koji je uvjerljivo osvojio kup Koprivničko-Križevačke regije.

Ždrijeb je odlučio da će Grafičar direktno u finale regije sjever, a da će Međimurje u polufinalu gostovati kod Podravca u Virju. Morali su igrati u gostima jer su prošle sezone bili bolje plasirani od Podravca u prvenstvu.

Podravac-Međimurje 96:86 (23:17, 21:20, 20:30, 32:19)

Podravac: Ferenčević 3, Zadravec S. 19, Zadravec J. 13, Šiprak 22, Hrženjak  7, Kenđelić 3, Šestak 14, Ferenčak, Baruškin 8, Mihoković, Cestar, Nikolić 7. TRENER: Mirko Hrženjak

Međimurje: Novak Mar. 16, Kranjčec M. Krajačić 20, Valpatić, Juras 7, Drk 14, Kuzmić 2, Rusak 3, Đokić, Kranjčec S. 10, Novak Mat. 14. TRENER: Stjepan Novak

Međimurje je na gostovanje u Virje krenulo bez Davora Ostoje i Alena Stanića, bez obzira na to imali su vodstvo u posljednjoj četvrtini sve do pred par minuta do kraja susreta. Veliki hendikep treneru Stjepanu Novaku predstavljalo je pet osobnih pogrešaka Danijela Krajačića i Stjepana Kranjčeca.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinima s sedam poena razlike, a Međimurje se vraća u trećem periodu kojeg dobiva s deset poena razlike i prelazi u vodstvo s tri koša viška uoči odlučujućih deset minuta utakmice. Vodstvo su održavali još nekoliko minuta u posljednjoj četvrtini, ali nakon gore spomenute situacije i pet osobnih pogrešaka dva igrača iz petorke, tempo igre kod Međimurja znatno je pao, Podravac je to dobro iskoristio i preokrenuo utakmicu u svoju korist, najviše zahvaljujući odličnoj šuterskoj večeri jer su pogodili čak 12 trica.

Dodajmo kako se vječiti rival Međimurja pojačao za novu sezonu s braćom Zadravec iz Bjelovara te tako još više pojačao bekovsku liniju te nas očekuje vrlo zanimljiva sezona u A-2 ligi sjever. Novost je ta da od ove godine dva najbolja kluba idu u kvalifikacije za A-1 ligu, a tu će se voditi velika borba između Međimurja, Grafičara i Podravca.

Krajačić je predvodio Međimurje u ovom susretu s 20 postignutih poena dok je Mario Novak-Marek ubacio 16.