Košarka 16.08.2016. 11:38. Zadnja izmjena: 16.08.2016. 11:38.

Groznica ulične košarke

Međimurski košarkaši sudjeluju na mnoštvu Streetball turnira

Kako u ljetnim danima nema previše aktivnosti u klubovima i utakmica, igrači sudjeluju na mnoštvu Streetball turnira.

Nakon što su odigrani turniri u Čakovcu, Prelogu i Donjem Kraljevcu, na redu je bio najdugovječniji Streetball turnir u Kotoribi, dvadeseti po redu pod nazivom Memorijal Bojan Zvošec.

Organizacija turnira bila je odlična, posebno popratnih sadržaja kao što su hrana i piće. Koliko je turnir popularan govori i podatak da je tokom turnira koji je završio iza ponoći prošlo nekoliko stotina ljudi pa slobodno možemo reći da su ovi turniri svake godine sve popularniji u Međimurju.

3+1 Gratis najaktivniji

Čakovečka momčad 3+1 Gratis daleko je najaktivnija u igranju turnira ove vrste te se okuplja već nekoliko godina i igra turnire diljem Hrvatske i Slovenije. Ekipu čine Mario Novak - Marek, Danijel Krajačić, Manuel Novak i Patrik Jambrović. Po potrebi im se priključuju Matija Novak, Stjepan Kranjčec i Samir Juras.

Ove godine su prvo igrali na službenom kvalifikacijskom turniru za prvake Hrvatske u Čakovcu gdje su osvojili prvo mjesto i plasirali se na Masters u Rijeku. Tamo su u daleko najtežoj grupi osvojili prvo mjesto svladavši Warm Up iz Zagreba 21:11 i domaći sastav iz Rijeke za koje je zaigrao i ABA ligaški igrač Siniša Štemberger s 16:10.

Nažalost, nisu se plasirali direktno u polufinale kao prvoplasirani iz svoje grupe, već su to pravo stekle druge dvije prvoplasirane momčadi iz drugih skupina. Naši su dečki morali igrati četvrtfinale protiv još jedne riječke momčadi pod nazivom Crnci od koje su izgubili.

Igrali su i osvojili turnire u Varaždinu, Gornjoj Radgoni, Lendavi, Melincima, Radencima, prvi Čakovec Basket Fever organiziran ove godine u sklopu Porcijunkulova i posljednji u nizu u Ormožu. Igrali su i na turniru u Kotoribi prošlog vikenda, osvojili prvo mjesto u svojoj skupini, ali zbog preduge pauze između susreta te završetka turnira kasno u noć, turnir nisu odigrali do kraja.