Košarka 09.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Ozljeda Patrika Jambrovića

Naš najmlađi prvoligaški košarkaš, Patrik Jambrović u subotnjem derbiju A-1 lige njegovog Kvarnera 2010 na gostovanju kod GKK Šibenik doživio je nezgodnu ozljedu lakta.

 

Između ostalog bio je ovo susret gdje su igrala dva Međimurska košarkaša na suprotnim stranama. Aleksandar Sandi Marciuš odigrao je odličan susret za GKK Šibenik, postigao je čak 20 poena (dvica 9-11, slobodna bacanja 2-2) a toj statistici dodao je još četiri skoka, tri osvojene i dvije izgubljene lopte. 

 

Patrik je također igrao odlično, kad dodamo da je on igrač zaštićenog godišta i da ne dobiva previše lopti, ali mu trener vjeruje i drži ga na terenu kada se utakmica lomi u samom završetku susreta. Jambrović je bio na terenu do 3-4 minute do kraja susreta kada ga je ozljedio Turski reprezentativac nedavno novo pojačanje Šibenika stiglo iz Istanbulskog Fenerbahčea, Izzet Turkyilmaz. 

 

Nešto prije toga Patrik je postigao dvicu uz prekršaj te je pogodio dodatno slobodno bacanje za 76-81 njegovog Kvarnera. Nakon toga, ozljedio ga je Turkyilmaz u jednoj kontri kada je išao na polaganje. Jambrović je bio u zraku, a za lijevu ruku povukao ga je turski košarkaš nakon čega je uslijedio nezgodni pad na tu ruku prilikom čega mu je iskočio lakat

 

Nakon toga, sve je krenulo nizbrdo za Kvarner, trener Marijan Mance ostao je bez dva glavna igrača zaštićenog godišta, Jambrovića zbog ozljede, drugog zbog pet osobnih pogrešaka te je morao koristiti trećeg igrača kojeg inače ne koristi previše, a Šibenik je uspio izboriti produžetak i na kraju slaviti pobjedu. Na ljestvici nakon ovog susreta, Šibenik je prvi s omjerom 12 pobjeda i četiri poraza, a Kvarner drugi s utakmicom manje uz 11 pobjeda i također četiri poraza.

 

Jambrović je susret završio s pet poena i pet skokova uz po jednu osvojenu i izgubljenu loptu, a čeka ga oporavak od neka dva do tri tjedna što znači da ga nećemo gledati u prijenosu polufinala kupa Krešimir Ćosić na HRT 2 protiv Cedevite iz Zagreba za tjedan dana u Vukovaru. Veliki peh za ovog talentiranog košarkaša, ali sreća u nesreći je ta da Patriku ništa nije puklo već su mu doktori u Šibenskoj bolnici morali samo namjestiti lakat natrag na mjesto. 

Izvor: 3120