Košarka 10.09.2017. 16:28. Zadnja izmjena: 10.09.2017. 16:29.

Košarka

Renato Leček poklonio izborniku Hrvatske Dražena Petrovića na gramofonskoj ploči

Hrvatska košarkaška reprezentacija tradicionalno se za velika natjecanja priprema u Life Class termama Sveti Martin. Tako je bilo i ovog ljeta uoči Europskog prvenstva koje je počelo 31. kolovoza, a završava 17. rujna. Tom je prilikom Renato Leček iz Murskog Središća posjetio kamp reprezentacije s prigodnim poklonom za izbornika Acu Petrovića, brata tragično preminulog Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša kojeg je Hrvatska ikada imala.

Renato u svoje slobodno vrijeme izrađuje prava mala remek djela iz gramofonskih ploča. Treba napomenuti kako su sve njegove kreacije ručno izrađene, a za izbornika Petrovića izradio je njegovog brata Dražena s visoko uzdignutim rukama u dresu NBA momčadi New Jersey Nets. Aco je bio vidno dirnut poklonom, zahvalio se i rekao Renatu kako će Dražena na ploči proslijediti mami Biserki kako bi završila u Draženovom muzeju u Zagrebu.

Dodajmo kako je Renato nedavno završio i na stranicama Zadarskog lista koji je napravio intervju s njim nakon što je na gramofonskim pločama izradio Hrvatsku košarkašku legendu Krešimira Ćosića i prerano preminulog mladog nogometaša NK Zadar, Hrvoja Čustića. Hrvoje je poginuo na nogometnoj utakmici nakon što je u jednom duelu s protivničkim nogometašem udario glavom u zid koji se nalazio u samoj blizini aut linije.

Njegove radove mogli ste vidjeti i kupiti na Trash and Burn mitingu u Svetom Martinu na Muri, a želite li naručiti nešto javite mu se na njegovoj Facebook stranici.