Košarka 02.04.2018. 11:02. Zadnja izmjena: 02.04.2018. 11:02.

Dvije godine od smrti

Sjećanje na Stjepka Sorića

Prošle su dvije godine od kada nas je nakon duge i teške bolesti napustio Stjepko Sorić u 75. godini života. Stjepko je dugi niz godina bio tajnik KK Međimurje Čakovec te je bio kroničar svih košarkaških događanja, a njegovo životno djelo je knjiga o povijesti košarke u Međimurju i o njegovoj najvećoj ljubavi-KK Međimurje pod nazivom Ovo smo mi – 50 godina igranja košarke u Međimurju. Ova knjiga je prva od svih sportova koja kronološki prati jedan sport.


Bio je dugogodišnji dopisnik Lista Međimurje kao izvjestitelj s košarkaških terena i oko njih. Nije bio aktivan samo u košarci, Stjepko je bio jedan od najodgovornijih oko organizacijskog dijela Svjetskog prvenstva u rukometu 2003. Godine kada se jedna skupina igrala u Čakovcu. Kao član Izvršnog odbora bio je aktivan i u sekciji sportskih novinara Međimurja.

Košarkaši će ga najviše pamtiti, gdje god bi se pojavio u dvorani, svugdje je bio rado viđen gost i volio je popričati sa svim generacijama košarkaša. Iako više nije s nama, kao da smo ga jučer vidjeli posljednji puta i “ćakulali“ o košarkaškim temama.