Košarka 10.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Žarko Kovačević postao prvoligaški sudac

Veliko priznanje stiglo je na adresu čakovečkog košarkaškog suca Žarka Kovačevića. Naime, on je od ove sezone dospio na A-1 listu te je počeo suditi prvoligaške utakmice.


Rad i trud uvijek se isplate, a tako je bilo i u Žarkovom slučaju. Već godinama vrlo kvalitetno sudi susrete u regiji sjever, od mlađih kategorija preko C-1 i A-2 lige sjever, a najbitnije od svega je to da je pošten. Bio je takav i kao igrač, kvalitetan, uvijek fer, korektan i prema suigračima, ali i protivnicima. Mogu Vam to reći iz prve ruke jer smo vodili mnoge bitke na terenu, posebno u mlađim uzrastima.
To danas prepoznaju i igrači koji su ga u sezoni 2011/2012 odabrali za najboljeg Međimurskog košarkaškog suca u izboru portala emedjimurje.hr. Debi na prvoligaškim terenima imao je 24. listopada u 4. kolu A-1 lige u Zaboku. Sudio je susret Zabok-Škrljevo. Veliku podršku ima i u svom ocu, također bivšem košarkašu.

 

Evo što nam je Žarko rekao nakon svog debija na susretu A-1 lige:
Što da kažem, uspio sam upornošću i sa puno odricanja. To izgleda lako, dođeš, odsudiš i to je to, ali nije to baš tako. Želio bih se zahvaliti i svim dečkima iz sudačke udruge na podršci.
Dodajmo za kraj kako je Žarko drugi Međimurski sudac na prvoligaškim terenima, prvi je bio Danijel Perčić koji od ove sezone više ne sudi, nego je postao delegat na susretima A-1 lige. Uz to je i povjerenik za suce A-2 lige sjever, a ušao je i u Upravni odbor sudačke organizacije.

Izvor: 3159