Košarka 21.06.2017. 07:48. Zadnja izmjena: 21.06.2017. 07:51.

Košarka

Završno druženje KK “Međimurje“ i obilježavanje 45 godina kluba

Nakon još jedne uspješne sezone, u subotu, 17. lipnja je na terenima I. Osnovne škole Čakovec održano završno druženje svih članova KK  “Međimurje“.

Ovom prigodom u klubu su obilježili i 45. rođendan kluba. Prisjetili su se davne 1972. godine, kada je 20. siječnja održana osnivačka skupština današnjeg KK “Međimurje“. Usvojen je statut kluba, izabran Upravni i Nadzorni odbor, a za dužnost prvog predsjednika izabran je Ivica Žišković, dok je tajnikom  imenovan Ivan Vugrinec. Te davne 1972. Godine, momčad se uključuje u ligaško natjecanje Hrvatske regionalne lige - centar i od tada pa sve do današnjih dana, punih 45 godina, košarkaši “Međimurja“  uspješni su  sudionici  drugoligaške lige regije sjever.

U sportu je kao i u životu, smjenjuju se pobjede i porazi, tuga i radost. U 45 godina povjesti kluba satkano je od svega toga pomalo i puno je ljudi, od košarkaša i vladajućih struktura kluba ostavilo neki svoj trag i svoj doprinos u tim temeljima današnjeg Košarkaškog kluba “Međimurje“.

Ovom prilikom prisjetili smo se i momčadi iz davne 1972. godine, igrača koji su tada igrali, a to su: Ivica Barić, Ljubomir Damjanović, Eduard Bence, Krešimir Ivanek, Stjepan Golik, Željko Golik, Andrej Gregorec, Velimir Hlevnjak, Zdravko Hlevnjak, Vladimir Majerić, Hugo Tomac, Branko Treska, Nenad Pustić, Ivan Vabec, Božidar Mikulić, Milan Vukšić, Rade Kapetanović, Velimir Sklepić, Vladimir Marković i Damir Meštrović. Želja današnjeg vodstva kluba bila je da za ovu prigodu okupe tu momčad, a u tome su uspjeli djelomično. Mnogi su kontakti izgubljeni, a isprike uvažavaju svima koji su bili spriječeni, javljaju iz kluba.

Našem pozivu na druženje i 45. obljetnicu kluba odazvali su se: Eduard Bence, Krešimir Ivanek, Željko Golik, Andrej Gregorec, Nenad Pustić, Velimir Sklepić i Rade Kapetanović. Treba spomenuti da je za ovu priliku g. Kapetanović doputovao iz Splita i velike zahvale su mu upućene na tome. Iz kluba zahvaljuju svima koji su se odazvali i uveličali ovo druženje, kao i ostalima igračima momčadi  iz 1972. koji nisu mogli biti prisutni jer su svi iz te davne godine postavili temelje na kojima je ovaj klub rastao.

Kao i svake godine i ove se odigralo nekoliko utakmica. Prva je bila utakmica između seniorske ekipe KK “Međimurje“ i ekipe iz 1972. godine potpomognute novinarima koji prate klub kroz sezonu i donedavnim igračima, a sada trenerima u omladinskom pogonu. Nakon toga su usljedile već tradicionalne utakmice roditelja i djece. Dobra sportska i vesela atmosfera se nakon utakmica preselila na vanjske terene gdje se uživalo u dobrom roštilju i druženju. I ove godine su se mame pokazale kao prave sportašice, ne samo na terenu već i u pripremi i pečenju kolača, te im se i ovim putem iz kluba zahvaljuju na tome.

Zahvala ide i svim sponzorima kluba koji ih svake godine prate i pomažu svojim sponzorstvima i donacijama. Hvala vam svima na ovom druženju i pravoj sportskoj atmosferi i do nekog sljedećeg druženja, poručuju iz KK “Međimurje“!